Miercurea neagră în Franţa: peste 140 de proteste împotriva reformelor din domeniul muncii

Peste 140 de proteste şi mai multe greve vor fi organizate miercuri pe cuprinsul Franţei. Organizatorii şi participanţii acţiunilor se opun unui plan guvernamental de a aplica reforme în domeniul muncii, susţinând că siguranţa locurilor de muncă va fi subminată.
Oamenii aşteaptă în staţia de tren Saint Lazare din Paris în timpul unei greve a SNCF.
Oamenii aşteaptă în staţia de tren Saint Lazare din Paris în timpul unei greve a SNCF. (Captură Foto)

Franţa se pregăteşte pentru aproximativ 140 de proteste la nivel naţional şi mai multe greve îndreptate împotriva unui proiect de lege guvernamental privind o serie de reforme în domeniul muncii.

Sindicatele muncii au criticat proiectul, susţinând că acesta va submina drepturile muncitorilor. În schimb, guvernul a declarat că proiectul va stimula companiile să angajeze mai multe persoane.

Reformele, care prevăd negocieri între angajatori şi sindicate, pentru chestiuni ce ţin de drepturile angajaţilor, au provocat furia sindicatelor care acuză guvernul de ameninţări la adresa securităţii locurilor de muncă prin iniţiativele respective, conform Mediafax.

Guvernul francez a anunţat săptămâna trecută că amână cu două săptămâni prezentarea în detaliu a acestui proiect, deşi data iniţial stabilită fusese 24 martie.

Pentru a salva proiectul de lege, numit El Khomri după ministrul economiei Myriam El Khomri, guvernul negociază în prezent unele schimbări.

Şomajul a ajuns la peste 10%, o cifră pe care preşedintele Francois Hollande încearcă cu disperare să o reducă.

Aproximativ 144 de proteste şi marşuri vor fi organizate miercuri la nivel naţional, potrivit CGT, cel mai mare sindicat de acest tip din Franţa.

La rândul ei, compania feroviară naţională SNCF a anunţat perturbări majore în trafic, în special în Paris, unde doar unul din trei trenuri mai funcţionează, potrivit ziarului Le Figaro. În plus, programul de funcţionare al curselor companiei Eurostar care fac legătura între Paris, Londra şi Bruxelles va fi de asemenea afectat.

De asemenea, traficul pe teritoriul francez va fi îngreunat şi de restricţionarea serviciilor oferite de reţeaua de transport public terestru, RATP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe