"Mi-ai omorât copiii, nenorocitule!" - Voican Voiculescu s-a ales cu capul spart în Piaţa Universităţii

Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican Voiculescu

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi-a făcut apariţia, sâmbătă, în Piaţa Universităţii la comemorarea victimelor Revoluţiei din 1989, unde a avut de înfruntat furia mulţimii prezente. A plecat de acolo cu capul plin de sânge şi escortat de jandarmi, iar ulterior a depus plângere penală la Poliţie.

„Criminalule!!”, „Nu ţi-e ruşine mai, criminalule!”, „Huo! Să vă fie ruşine!”, „Ne-aţi omorât copiii!”, striga mulţimea furioasă, în timp ce jandarmii care îl însoţeau pe Gelu Voican Voiculescu încercau să o ţină departe de el.

La un moment dat, tensiunile au escaladat.

Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în cap cu o cârjă, în timp ce era scos de jandarmi din rândul mulţimii care huiduia.

Fostul vicepremier a ajuns într-un final la maşina care îl aştepta, cu capul plin de sânge.

Vă invităm să urmăriţi materialul video cu incidentul.

Jandarmeria Bucureşti a transmis că se fac "demersuri în vederea identificării agresorului".

„Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoana a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, se arată în comunicatul Jandarmeriei, citat de Digi24.

Ulterior, autoritaţile au prezentat şi o poză a bărbatului care l-a lovit pe Gelu Voican Voiculescu şi au venit cu noi informaţii.

„Acţiunea de lovire a fost constatată după ce persoana agresată a fost izolată şi a început să sângereze, timp în care, cel care a lovit părăsise deja zona. În urma vizionării filmărilor efectuate la faţa locului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care a agresat cu un baston ortopedic, aceasta fiind o persoană în vârstă, de aproximativ 65 de ani, nefiind cunoscută cu antecedente la adunările publice. Semnalmentele au fost transmise forţelor de ordine, în vederea identificării făptuitorului. De asemenea, filmările efectuate la faţa locului au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare”, menţionează oficialii Jandarmeriei Bucureşti.

Bărbatul care l-a lovit pe Gelu Voican Voiculescu
Bărbatul care l-a lovit pe Gelu Voican Voiculescu (Jandarmeria Bucureşti)

„Persoana vătămată a formulat plângere inpotriva bărbatului care l-a agresat. Cel în cauză a fost identificat. Este un bărbat de 68 de ani şi urmează să fie audiat. Cercetările sunt efectuate de Secţia 1 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet”, precizează Poliţia Capitalei, potrivit News.ro.

Reamintim că Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată de Parchetul General în luna aprilie în dosarul Revoluţiei, alături de Ion Iliescu şi Iosif Rus (fost şef al Aviaţiei Militare). Ceilalţi inculpaţi au murit în timpul instrumentării dosarului.

"În urma cercetărilor şi probatoriului administrat s-a constatat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar şi numit ministru al apărării) şi Gelu Voican Voiculescu a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român", se arată în rechizitoriu.

"Probatoriul administrat în cauză relevă că inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor", mai arată procurorii militari.

Detalii despre dosar aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne