Merkel şi Obama discută în Washington despre înarmarea forţelor ucrainene


Preşesedintele american Barack Obama şi cancelarul german Angela Merkel.
Preşesedintele american Barack Obama şi cancelarul german Angela Merkel. (Guliver/GettyImages)

Se aşteaptă ca în timpul întâlnirii cu preşedintele american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel să îşi exprime opoziţia faţă de apelurile SUA de a înarma forţele militare ucrainene care se luptă cu paramilitarii separatişti în estul răvăşit de război al Ucrainei.

“Sunt convinsă că acest conflict nu va fi rezolvat prin mijloace militare”, a declarat Merkel în cadrul Conferinţei pentru Securitate din München în weekend.

Asemenea liderilor altor naţiuni europene, Merkel consideră că furnizarea de arme către Ucraina va duce doar la o amplificare a unui conflict care a provocat până acum cel puţin 5.400 de victime, în mai puţin de un an, conform Deutsche Welle.

După întâlnirea lor de luni din Biroul Oval, Obama şi Merkel vor participa la o conferinţă comună de presă, înaintea unei alte sesiuni de lucru.

Vizita lui Merkel în Statele Unite are loc cu doar două zile înaintea unui summit asupra crizei ucrainene care va avea loc în capitala belarusă Minsk.

În zilele recente, SUA au negat existenţa unei rupturi între Germania şi Statele Unite cu privire la rezolvarea crizei din Ucraina şi a furnizării de arme către guvernul de la Kiev.

“Daţi-mi voie să asigur pe toată lumea: nu există nicio diviziune, nicio ruptură”, a insistat săptămâna trecută secretarul de stat american John Kerry.

De asemenea pe agenda discuţiilor de luni din Washington se află contraterorismul, Statul Islamic, Afganistanul şi Iranul, precum şi creşterea economică, comerţul internaţional, schimbarea climatului şi planurile Germaniei de a găzdui Summitul G7 în 7-8 iunie la castelul Elmau.

După întâlnirea sa cu Obama, Merkel va zbura în cursul acestei zile către Ottawa pentru alte discuţii cu premierul canadian Stephen Harper.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe