Meleşcanu, convocat de Iohannis. Dăncilă: Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, preşedintele trebuie să mă sune!

Preşedintele trebuie să o sune pe ea mai întâi dacă vrea să aibă o întâlnire la Cotroceni cu ministrul de Externe, susţine premierul Dăncilă, în condiţiile în care Klaus Iohannis are fixată o întrevedere cu Meleşcanu.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Dacă preşedintele Iohannis vrea să aibă o întâlnire cu un ministru la Cotroceni, trebuie să o sune mai întâi pe ea, a declarat luni premierul Dăncilă, în condiţiile în care şeful statului l-a convocat mâine, ora 11.00, pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru ca acesta să explice motivele delimitării României de declaraţia comună a UE referitoare la mutarea unor ambasade la Ierusalim.

"Sper să am o discuţie cu domnul preşedinte. Domnul preşedinte, dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu prim-ministrul, aşa e normal. Dânsul hotărăşte dacă trebuie să sune sau nu. Într-un guvern, ca să chemi un ministru trebuie să vorbeşti cu prim-ministrul şi această regulă trebuie respectată de toată lumea. Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, preşedintele trebuie să (mă) sune. Domnul Meleşcanul (sic!) a vorbit cu mine şi, dacă îşi va da acordul prim-ministrul, va merge. Nu pot să-mi dau acordul pentru ceva în care (sic!) nu sunt întrebată", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Jurnaliştii au replicat uluiţi: "Dar dumnevoastră sunteţi primul ministru!"

Reamintim că în contextul în care România a fost una dintre cele 3 ţări care s-au opus adoptării unei declaraţii comune a celor 28 de state UE care ar fi urmat să critice mutarea la Ierusalim a ambasadei SUA, preşedintele Iohannis a anunţat că îl va chema pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu pentru ca acesta să explice poziţia ministerului.

Poziţia lui Dragnea

Liviu Dragnea a luat şi el poziţie pe tema noului conflict între premier şi preşedinte. Potrivit lui Dragnea, la singura discuţie avută de el şi Dăncilă la Cotroceni cu Iohannis, s-a convenit că preşedintele sau consilierii prezidenţiali sau şefii de cabinet ai consilierilor prezidenţiali nu convoacă şi nu cer miniştrilor să vină la întâlniri la Cotroceni, ci este o discuţie care are loc între preşedinte şi prim-ministru.

"Preşedintele discută cu primul ministru, îi solicită sau îi spune că vrea să aibă o întâlnire cu un ministru sau cu mai mulţi miniştri şi amândoi convin să aibă loc întâlnirea. Acest lucru nu s-a respectat niciodată şi va decide doamna prim-ministru ce se întâmplă, pentru că preşedintele nu conduce Guvernul, chiar dacă asta îşi doreşte şi orice face Guvernul fără să-l întrebe - nici nu poţi să-l întrebi tot timpul, că nu este foarte uşor de găsit - deranjează. Deci va comunica doamna prim-ministru, va comunica ministrul de Externe dacă va avea loc această întâlnire. Asta nu e o problemă a PSD", a declarat Liviu Dragnea, preluat de Hotnews, după şedinţa BPN al PSD.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne