Medalie de aur şi de argint la Olimpiada de Ştiinţe a UE obţinute de elevii români

(photos.com)

Elevii români participanţi la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obţinut o medalie de aur şi una de argint, a anunţat duminică seara Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cei trei medaliaţi cu aur sunt Ioan Ignat de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Dan Mircea Mirea - Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova şi Dumitru Călugăru - Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, se arată într-un comunicat al MEN.

Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin şi Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi au intrat în posesia medaliilor de argint.

Ediţia a XI-a a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat în Luxemburg, în perioada 17-24 martie, şi a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale UE.

Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi care susţin două probe practice la trei discipline - biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură