Medalie de aur şi de argint la Olimpiada de Ştiinţe a UE obţinute de elevii români

(photos.com)

Elevii români participanţi la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obţinut o medalie de aur şi una de argint, a anunţat duminică seara Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cei trei medaliaţi cu aur sunt Ioan Ignat de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Dan Mircea Mirea - Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova şi Dumitru Călugăru - Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, se arată într-un comunicat al MEN.

Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin şi Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi au intrat în posesia medaliilor de argint.

Ediţia a XI-a a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat în Luxemburg, în perioada 17-24 martie, şi a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale UE.

Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi care susţin două probe practice la trei discipline - biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

alte articole din secțiunea Știință