"Marţea Neagră 2", stenograme. Grindeanu, asigurat de Iordache că OUG 13 are absolut TOATE avizele, deşi nu le avea

Deşi controversatei ordonanţe care mutilează Codurile penale îi lipsea avizul Consiliului Superior al Magistraturii, premierul Sorin Grindeanu a fost asigurat de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, că totul este în regulă.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Grindeanu a desecretizat stenograma din seara în care a fost adoptată controversata OUG 13, care a scos în stradă sute de mii de români. Din document reiese că premierul Sorin Grindeanu a fost asigurat atât de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, cât şi de secretarul general al Executivului, Mihai Busuioc, că actul normativ are toate avizele necesare.

Problema este că OUG 13 nu avea avizul Consiliul Superior al Magistraturii, care şi-a şi exprimat nemulţumirea în acest sens imediat după ce actul normativ a fost adoptat.

Vă prezentăm mai jos stenogramele relevante din şedinţa de Guvern:

Florin Iordache: Domnule prim-ministru, vă rog să suplimentăm ordinea de zi cu trei proiecte. Este vorba, primul dintre ele, sau două dintre ele fac parte din pachetul de legi care vizează evitarea unei hotărâri pilot de la CEDO. Şi aici discut de proiectul de lege privind graţierea unor pedepse. Nu am avut nevo... Cel de al doilea este proiect de lege pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate. La acest proiect de lege am avizul domnului ministru de externe, domnul Meleşcanu. Şi cel de-al treilea, vă rog să suplimentăm şi cu cel de-al treilea. Este vorba de proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Sorin-Mihai Grindeanu: Am înţeles. Domnule ministru, aveţi toate avizele?

Florin Iordache: Bineînţeles

Sorin-Mihai Grindeanu: Toate procedurile care sunt cerute?

Florin Iordache: Da domnule prim-ministru.

Sorin Grindeanu: Sunt îndeplinite?

Florin Iordache: Da.

Sorin Grindeanu: Domnule secretar general, toate lucrurile sunt îndeplinite, toate avizele.

Mihai Busuioc: Domnule prim-ministru din punct de vedere tehnic toate avizele sunt luate.

Sorin Grindeanu: Mulţumesc.

Sorin Grindeanu: Proiect de lege pentru graţierea unor pedepse. Dacă există observaţii? Dacă nu, adoptat.

Sorin Grindeanu: Proiect de lege pentru completarea Legii 254 din 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare.

Florin Iordache: În regim de urgenţă, amândouă, domnule prim-ministru.

Sorin Grindeanu: O să spun. Dacă există observaţii? Dacă nu, adoptat. Vă rog în regim de urgenţă cele două proiecte de legi să fie transmise către Parlament.

Sorin Grindeanu: Proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Aveţi toate avizele, absolut tot, domnule ministru?

Florin Iordache: Da

Sorin Grindeanu: Dacă există observaţii? Dacă nu, adoptat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne