Marko Attila a fost achitat? Fostul deputat UDMR postează un mesaj ce pare a fi din rechizitoriu

Marko Attila
Marko Attila (cdep.ro)

Fostul deputat UDMR Marko Attila, trimis în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul despăgubiri ilegale acordate de ANRP pentru imobile supraevaluate cu 75 de milioane de euro, a postat pe pagina sa de Facebook o informaţie din care reiese că ar fi fost scos de sub urmărire penală, relatează jurnaliştii de la Hotnews.ro, adăugând că informaţia pare că provine din referatul procurorilor DNA.

"Din 10 decembrie 2014 am solicitat în 3 rânduri clasarea acuzaţiilor împotriva mea din cazul Bica. Nu au vrut. Au solicitat arestarea mea preventivă. A fost clar de la început şi nimic nu s-a schimbat de atunci. După patru luni, în noul rechizitoriu formulat împotriva mea se afla următorul text: "se clasează acuzaţiile". Au tăcut, au aşteptat, s-au pitit, s-au jucat. Au ştiut că trebuie să claseze acuzaţiile dar nu au făcut acest lucru.

Şi acum cine îi trage la răspundere pentru că în decembrie au solicitat totuşi arestarea mea preventivă? Cine îi trage la răspundere că au fost în stare să scrie că participi la săvârşirea unei infracţiuni dacă nu eşti prezent la o şedinţă? După toate acestea în continuare nu putem să avem opinii despre sistem? Dacă constatăm astfel de abuzuri atunci să tăcem din gură, pentru că în caz contrar ni se dă peste nas şi se spune că aducem atingere independenţei justiţiei?", este mesajul postat de Marko Attila.

Amintim că Marko Attila a plecat în Ungaria la sfârşitul lui 2014, la scurt timp după ce colegii săi din Camera Deputaţilor au votat în favoarea cererii DNA de arestare preventivă. Procurorii DNA l-au acuzat ulterior pe fostul deputat că "se sustrage activităţilor de urmărire penală, părăsind teritoriul României".

La rândul său, Marko Attila, care a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile, se declară o victimă a justiţiei din România care este un "instrument de blocare a retrocedărilor".

Fostul deputat UDMR susţine că Ungaria i-a dat asigurări că îl va proteja în cazul în care va fi emis un mandat european sau internaţional de arestare pe numele său pentru că "Guvernul ungar consideră, de asemenea, că nu există nicio infracţiune în acest caz", ci este vorba despre "discreditarea unui cetăţean maghiar".

Deşi dosarul despăgubiri ilegale acordate de ANRP pentru imobile supraevaluate cu 75 de milioane de euro, dosar în care este acuzat şi fostul şef ANI, Horia Georgescu şi deputatul PNL Teodor Nicolescu, a fost trimis pe masa instanţei, procurorii DNA au fost nevoiţi să disjungă cazul lui Marko Attila pe motiv că acesta nu s-a aflat în ţară şi nu a putut fi audiat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne