Marian Lupu: Tratatul privind regimul de frontieră dintre R. Moldova şi România va fi votat anul acesta

Marian Lupu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.
Marian Lupu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova. (www.pdm.md)

Tratatul privind regimul de frontieră dintre Republica Moldova şi România va fi votat de parlamentari în sesiunea următoare toamnă-iarnă 2012, a declarat luni Marian Lupu, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, relatează Publika.md.

Marian Lupu a precizat că subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii cu Angela Merkel.

”Cu doamna Merkel am discutat nu doar elementele şi priorităţile de politică internă ci şi cea externă. Am atins şi pachetul de relaţii regionale. Am vorbit şi despre EUBAM, unde Germania joacă un rol important. În ceea ce priveşte relaţiile cu România, doamna Merkel s-a interest de situaţia pe marginea Acordului privind regimul de frontieră, care a fost semnat. Am anunţat-o că una din priorităţile Parlamentului în sesiunea toamnă-iarnă 2012 este înaintarea spre ratificare şi votarea de ratificare a acestui document”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Marian Lupu a mai menţionat că nu există motive pentru ca acest document să nu fie votat de Parlament. ”Lucrul trebuie dus până la capăt. Toate procedurile au au fost făcute. Suntem gata să ratificăm”, a conchis acesta.

Tratatul privind regimul de frontieră dintre R. Moldopva şi România a fost semnat la 8 noiembrie 2010, de către ministrul de externe al României de atunci, Teodor Baconschi, şi premierul Vlad Filat.

Acordul este un document tehnic, ce stabileşte modul în care va fi marcată frontiera pe teren, dar şi colaborarea dintre vameşi şi poliţia de frontieră.

Tratatul a ajuns în Parlament încă din iulie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe