Marea Britanie: Mai multe consilii locale cer guvernului o nouă legislaţie împotriva cerşetoriei

(TED ALJIBE / AFP / Getty Images)

Miniştrii din guvernul britanic sunt presaţi să propună noi măsuri împotriva cerşetoriei, pentru a face faţă unei invazii anticipate de cerşetori agresivi din România şi Bulgaria, relatează luni tabloidul Daily Mail.

Presiunea vine din partea a cinci şefi de administraţii publice locale şi a unui comisar de poliţie, care solicită legi mai stricte, astfel încât escrocii intruzivi să poată fi arestaţi şi ţinuţi departe de străzi. Într-o scrisoare adresată secretarului de stat pentru afaceri interne Norman Baker, aceştia au avertizat 'asupra cerşetoriei agresive şi profesionalizate' şi au cerut clauze mai dure în proiectul de lege privind comportamentul antisocial şi infracţionalitatea, astfel încât cerşetorii să poată fi arestaţi dacă ignoră în mod repetat un nou ordin privind agresarea cetăţenilor.

Scrisoarea a fost elaborată ca urmare a dificultăţilor tot mai mari întâmpinate de unele cartiere din Londra în privinţa bandelor organizate de imigranţi est-europeni şi a fost semnată de către liderii consiliilor locale din Westminster, Birmingham, Nottingham, Southampton şi Slough, dar şi de comisarul Bob Jones, de la poliţia din West Midlands.

Pe de altă parte, organizaţia anti-imigraţie MigrationWatch a avertizat că imigranţii vor exploata o eventuală independenţă a Scoţiei pentru a ajunge în restul Marii Britanii. Astfel, aceştia s-ar folosi de o politică mai 'liberală' privind imigraţia la nord de graniţă pentru a migra către sud. Pentru a-i opri vor fi necesare controale la frontiere, însă acestea ar putea afecta turismul şi călătoriile de afaceri, susţine MigrationWatch.

'Nu suntem îngrijoraţi de persoanele care vin să lucreze din România şi Bulgaria, ci de bandele de cerşetori care ajung aici pentru bani. Aceştia vor porni din centrul Londrei şi se vor răspândi spre Birmingham, Manchester şi Leeds, dar şi spre alte oraşe', susţine Nickie Aitken, membru al Consiliului local Westminster.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe