Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, trimis în judecată pentru luare de mită

.
. (Photos.com)

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Alexandru Ion Băloi, a fost trimis în judecată marţi, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia de luare de mită, în formă continuată, reiese dintr-un comunicat remis de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine sechestrul asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Ion Alexandru.

"În perioada aprilie 2014 – iulie 2015, inculpatul Băloi Ion Alexandru, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a primit de la un om de afaceri (denunţător în cauză), în mod repetat, sume de bani reprezentând un procentaj de aproximativ 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă, în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menţionată.

Mai mult, inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăţilor respective pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor", arată procurorii DNA în rechizitoriu.

Din conţinutul probatoriului a rezultat că foloasele necuvenite remise lui Alexandru Ion Băloi, în perioada menţionată, se ridică la suma totală de 6.500 lei şi au fost remise în trei tranşe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societăţii omului de afaceri, atât din punct de vedere al datei cât şi al procentajului– circa 20% din valoarea facturilor achitate.

În acelaşi context, pe 26 august 2015, Alexandru Ion Băloi a primit de la martorul denunţător suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plăţii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri şi pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adiţional la un contract de mentenanţă deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

La aceeaşi dată, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 3.000 lei.

În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne