Maia Sandu vine cu câteva sugestii pentru noua conducere a Ministerului Educaţiei

Maia Sandu
Maia Sandu (www.actualitati.md)

Fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, critică dur modalitatea de selectare a echipei Ministerului Educaţiei, condus de Corina Fusu, membru al Partidului Liberal din Moldova, menţionând că ar fi făcută în baza unei apartenenţe politice. Mai mult, aceasta susţine că foştii colegi primesc ordine prin telefon de la oameni din afara instituţiei, anunţă jurnal.md.

“În cei trei ani la minister, niciodată nu le-am vorbit colegilor de acolo despre partid. Actualul ministru a vorbit despre PL chiar de la prima şedinţă. Doi din cei trei viceminiştri pe care i-am avut şi secretarul de stat nu au fost membri de partid şi aceasta nu a fost o problemă pentru partidul care m-a delegat. Pentru PL apartenenţa politică este, se pare, criteriul principal în selectarea echipei. Foştii mei colegi de la minister primesc ordine prin telefon de la oameni din afara instituţiei care fac referinţă la înţelegeri cu preşedintele PL”, a menţionat Maia Sandu într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

În opinia fostului ministru, “nu aşa funcţionează o instituţie de stat. Iar capital politic poţi obţine doar atunci când sistemul merge bine şi se îndreaptă în direcţia corectă, dar pentru asta el trebuie condus cu sprijinul tehnicienilor, nu al politrucilor”.

Dacă ar putea să depăşească frica de comunicare cu oamenii care nu sunt membri PL, noua conducere a Ministerului Educaţiei, ar avea un avantaj enorm de care ar putea să profite, căci, potrivit afirmaţiei făcute de Maia Sandu, Ministerul Educaţiei are cea mai puternică echipă dintre toate instituţiile publice.

“Mai multe produse la care s-a lucrat timp de aproape doi ani, sunt gata pentru lansare sau sunt la etapa de definitivare. Conducerea ministerului ar putea obţine un sprijin popular imediat dacă ar promova şi implementa aceste politici. Pentru aceasta trebuie să comunice cu oamenii care lucrează la aceste documente, şefi de direcţii, consultanţi, în special cu consultantul internaţional finanţat de Comisia Europeană, care în ultimii doi ani şi jumătate a fost călăuza ministerului în promovarea reformelor”, a punctat Maia Sandu în acelaşi mesaj.

Potrivit jurnal.md, nu doar fostul ministru o critică pe Corina Fusu, actualul ministru al Educaţiei, dar şi unii jurnalişti. Constantin Cheianu, a menţionat că Fusu, cândva revoluţionară înflăcărată, a devenit astăzi o reacţionară înrăită decisă să distrugă la Ministerul Educaţiei tot ce a construit Maia Sandu, iar pentru a nu simţi furia oamenilor, care ar putea să iasă la proteste, acesta i-a sugerat să se oprească.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe