Maia Sandu va continua să conducă Partidul Acţiune şi Solidaritate

Liderul PAS a promis că formaţiunea sa se va opune fraudării alegerilor şi va promova drept candidaţi oameni corecţi şi buni profesionişti.
Igor Grosu şi Maia Sandu
Igor Grosu şi Maia Sandu (facebook.com/pas)

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a convocat duminică cel de al II-lea Congres Extraordinar al formaţiunii, în cadrul căruia a fost aleasă noua conducere a PAS şi au fost purtate discuţii asupra viziunilor politice ale partidului pentru următoarea perioadă.

Astfel, Maia Sandu a fost realeasă în fruntea PAS, iar în funcţia de vicepreşedinţi au fost aleşi: Liliana Nicolaescu-Onofrei, Dan Perciun şi Mihai Popşoi. Funcţia de secretar general al formaţiunii va fi exercitată de Igor Grosu.

Maia Sandu a menţionat că pentru următoarele alegeri parlamentare PAS va face alianţă cu Platforma Demnitate şi Adevăr dar şi cu alte partide pro-europene, precizând că nu vor fi fuziuni între partide pentru constituirea unui bloc electoral, ci o colaborare cu aliaţi pentru combaterea corupţiei din Republica Moldova.

”Nu este simplu să îţi propui să salvezi o ţară atunci când oamenii nu mai cred că mai poate să fie salvată. PD şi PSRM au pus la cale un furt electoral prin schimbarea sistemului de vot, însă noi nu vom permite acest lucru, noi vom apăra fiecare vot în parte. Noi vom promova oameni corecţi, buni profesionişti, iar împreună vom schimba lucrurile spre bine”, a adăugat liderul PAS.

La congres au participat membrii delegaţi ai organizaţiilor teritoriale din raioanele ţării, precum şi din municipiile Bălţi şi Chişinău. Partidul Acţiune şi Solidaritate a fost constituit la 15 mai 2016, Maia Sandu fiind aleasă în funcţia de preşedinte al partidului în cadrul primului Congres Extraordinar PAS.

În context, Vlad Bileţchi a notat că îşi doreşte ca la congresul PAS din 10 septembrie să se declare ferm şi clar, drept obiectiv şi soluţie pentru situaţia Republicii Moldova - reunirea cu România. ”Dacă acest lucru nu se întâmplă - acest partid nu merită votul Unioniştilor.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe