Maia Sandu: Leancă m-a sfătuit să nu îl critic pe Plahotniuc

După ce Iurie Leancă a lansat un mesaj împotriva frontului comun dintre PAS, PLDM şi PPDA pentru alegerile prezidenţiale, Maia Sandu vine cu o reacţie. Potrivit liderei PAS, Leancă i-ar fi sugerat să nu îl mai critice pe Plahotniuc.
Maia Sandu
Maia Sandu (www.actualitati.md)

După ce Iurie Leancă s-a lansat în cursa prezidenţială cu un mesaj acuzator la adresa Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase, denunţând acordul acestor formaţiuni ca fiind demagogic, în cadrul emisiunii În Profunzime de la „Protv”, Maia Sandu a venit cu un răspuns pentru Iurie Leancă.

„O să folosesc această ocazie şi o să spun că în momentul în care eu credeam că domnul Leancă merită un al doilea mandat, domnul Leancă mi-a dat un sfat la acel moment, să nu îl critic pe Plahotniuc pentru că el crede că domnul Plahotniuc este omul care va moderniza această ţară”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii.

„Atunci am înţeles că viziunile noastre asupra modului în care această ţară poate fi modernizată sunt total diferite. Acolo drumurile noastre s-au despărţit”, susţine Sandu.

Totodată, preşedintele PAS a ţinut să precizeze că în timp ce făcea parte din cabinetul de miniştri, aceasta îl susţinea pe Iurie Leancă. „Eu l-am susţinut pe domnul Leancă când era prim-ministru pentru că lucrurile care se discutau la guvern erau lucruri corecte. Niciodată nu am ştiut că el discută problemele sistemului bancar cu Şor şi cu Plahotniuc. Aceste lucruri nu se discutau niciodată în cabinet”, a comentat Sandu.

„Dacă dânsul crede în continuare că modernizarea Republicii Moldova poate fi făcută de domnul Plahotniuc, el trebuie să spună sincer electoratului său acest lucru”, a conchis preşedinta PAS.

Referindu-se la mesajul lansat de Leancă împotriva acordului dintre Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru alegerile prezidenţiale, Andrei Năstase a comentat: ”Noi în acea perioadă discutam toţi 4. Aflăm de la televizor că Leancă a făcut alianţă cu Plahotniuc şi aflu că în timp ce discuta cu noi, el discuta şi cu Plahotniuc. Domnul Leancă este un ostatic, la fel ca şi Ghimpu şi acei transfugi de la PLDM şi PCRM”.

Iurie Leancă nu a fost găsit de către echipa "Protv" pentru a comenta declaraţiile liderilor PAS şi PPDA.

Imediat după ce s-a anunţat data alegerilor prezidenţiale, PAS, PPEM, PLDM şi PPDA au anunţat că vor face front comun la alegeri şi vor veni cu un candidat unic. Ulterior, PPEM s-a retras şi Iurie Leancă a anunţat că va candida singur, iar PLDM a anunţat că nu va avea un candidat propriu, dar va susţine candidatul comun, potrivit înprofunzime.md

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe