Maia Sandu: Din cauza lui Dodon, toţi corupţii au prins curaj, iar acum îi fac concurenţă

Simţind că-i fuge pământul de sub picioare, Igor Dodon şi-a amintit brusc de angajamentul de a lupta cu corupţia, acest flagel însă poate fi stârpit doar de oameni cinstiţi şi curajoşi, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu, preşedinte a PAS
Maia Sandu, preşedinte a PAS (parlament.md)

Preşedintele Igor Dodon se lamentează că Şor şi Plahotniuc vor să-i cumpere deputaţii, constată preşedintele PAS Maia Sandu, menţionând că şeful statului se plânge în zadar, întrucât doar el e responsabil că hoţia şi corupţia au revenit în forţă.

În opinia liderului PAS, dacă Igor Dodon nu se opunea reformelor în justiţie şi nu dădea jos guvernul Sandu, astăzi Republica Moldova ar fi fost în plin proces de curăţare a justiţiei şi procuraturii de oameni care îndeplinesc comenzi politice sau iau decizii pe bani. „Am fi curăţat deja cele mai importante organe judecătoreşti, astfel încât toţi corupţii ar fi stat cuminţi în banca lor aşteptându-şi rândul.”

„Dar Igor Dodon nu a vrut justiţie independentă, el a vrut să devină Plahotniuc. A vrut să curgă banii la partid din contrabandă şi scheme de corupţie.

A vrut să stea liniştit că nu o să-l întrebe nimeni, nici pe el, nici pe tovarăşii lui, de unde vin banii. A vrut să poată da ordine la dreapta şi la stânga după cum îi pofteşte rânza, nu după cum scrie în Constituţie”, scrie politiciana pe pagina sa de Facebook.

Datorită lui Dodon, toţi corupţii au prins curaj, după ce din iunie până în noiembrie au stat ascunşi prin tufişuri, a adăugat Maia Sandu precizând că acum aceştia îi fac concurenţă, probabil cu oferte mai generoase pentru deputaţi, primari, consilieri, judecători şi mulţi alţii. Iar Igor Dodon, simţind că-i fuge pământul de sub picioare, şi-a amintit brusc de angajamentul din vara trecută de a lupta cu corupţia.

Preşedintele PAS a ţinut să sublinieze că Igor Dodon şi gruparea lui sunt în fruntea sistemului corupt care distruge societatea moldovenească ca un cancer. Iar corupţia poate fi stârpită doar de oameni cinstiţi şi curajoşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe