Maia Sandu, către patronate: În urma eliminării schemelor de corupţie, vom încerca să reducem povara fiscală

Premierul afirma că Guvernul R. Moldova va avea reguli clare, care să ofere siguranţă angajatorilor în raport cu investiţiile pe care le fac dar aşteaptă din partea acestora corectitudine şi respect pentru angajaţi şi consumatori.
Maia Sandu
Maia Sandu (gov.md)

Premierul Maia Sandu în cadrul întrevederii de luni cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova şi-a exprimat speranţa de a diminua povara fiscală pe mediul de afaceri după eliminarea tuturor schemelor de furt al banilor publici instituite de fostul regim, dar şi achitarea de către toţi agenţii economici a impozitelor.

„Trebuie să facem ordine în sectorul public, în special la întreprinderile de stat. Totodată, Guvernul aşteaptă din partea mediului de afaceri corectitudine şi respect pentru angajaţi şi consumatori”, a adăugat aceasta, reiterând intenţia autorităţilor de a avea reguli clare, transparente, care să ofere siguranţă angajatorilor în raport cu investiţiile pe care le fac.

Reprezentanţii patronatelor au accentuat necesitatea predictibilităţii ca principiu de bază al politicilor adoptate şi a consultării mediului de afaceri, dar şi stabilirea unor structuri instituţionale clare şi responsabile. Pe termen lung, s-a discutat despre importanţa îmbunătăţirii şi creşterii relevanţei învăţământului profesional tehnic.

La finalul întrevederii, Prim-ministrul Maia Sandu a declarat că Guvernul este în proces de elaborare a unui Plan de acţiuni care va veni să sprijine domeniul afacerilor şi a invitat reprezentanţii businessului din R. Moldova să participe la consultările proiectului planului de acţiuni, inclusiv pe marginea politicii fiscale, care vor avea loc în timpul apropiat.

Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova reprezintă aproximativ 3500 de agenţi economici şi 40 000 de locuri de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe