Lucian Bute, audiat de Comisia de box a Districtului Columbia pe 1 decembrie

Boxerul româno-canadian depistat pozitiv la ostarină după meciul egal cu campionul IBF Jack Badou din 20 aprilie, va trebui să-şi susţină nevinovăţia în faţa Comisiei de box şi lupte a Districtului Columbia.
Pugilistul român Lucian Bute.
Pugilistul român Lucian Bute. (Boxing News/twitter)

În vârstă de 36 de ani, fostul campion mondial IBF la categoria semigrea, Lucian Bute, va trebui să vină cu dovezi în favoarea sa pentru a demonta acuzaţiile privind testul antidoping picat care a avut loc imediat după meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfăşurat la Washington.

Acesta a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă, ostarină (enobosarm), substanţă care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanţi şi care se află pe lista produselor interzise din ianuarie 2008. El va fi audiat pe 1 decembrie de Comisia de Box a districtului Columbia.

Fostul campion român care şi-a susţinut nevinovăţia, a mărturisit că un supliment alimentar contaminat numit Dynamita P.M. Night Fuel a cauzat testul pozitiv. Suplimentul, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego (California), a fost supus unor analize la cerinţa preparatorului său fizic Angel Heredia, acesta dovedindu-se a fi contaminat cu ostarină.

El va încerca în decembrie împreună cu avocatul său, Howard Jacobs, să evite o suspendare. Împreună vor trebui să lămurească membrilor Comisiei despre modul şi circumstanţele care au dus ca rezultatul testului antidoping să iasă pozitiv.

Lucian Bute, fost campion mondial IBF al categoriei semigrea în perioada 2007- 2012, interval în care şi-a apărat centura de 9 ori, are în palmares 32 de victorii (dintre care 25 prin KO), un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport