Lovitură pentru UNPR. Secretarul de stat Alin Ţucmeanu, reţinut de procurorii DNA

Alin Iulian Ţucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a fost reţinut, luni seară, de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la dare de mită.
(Captură Foto)

Aceeaşi decizie au luat-o procurorii şi în cazul lui Spiridon Cristinel Vodislav, reprezentant de fapt al unei societăţi comerciale, pe care îl acuză de dare de mită. Cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi în cursul zilei de marţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada iulie – noiembrie 2015, inculpatul Ţucmeanu Alin Iulian, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea inculpatului Vodislav Cristinel Spiridon, pentru a aproba finanţarea unui contract privind achiziţia de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească şi societatea reprezentată de acesta din urmă.

Totodată, inculpatul Ţucmeanu Alin Iulian, l-a ajutat pe inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract şi a insistat pe lângă acestea în acest sens, asigurându-le de "seriozitatea" omului de afaceri şi de faptul că acesta îşi va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro", se arată în ordonanţa de reţinere remisă de procurorii DNA.

Agenţia anticorupţie, care a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, a anunţat că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Potrivit Hotnews.ro, Alin Iulian Ţucmeanu a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii în aprilie 2014, el fiind considerat neoficial "omul lui Gabriel Oprea" din minister. El este membru în partidul condus de Gabriel Oprea şi coordonează "echipa UNPR Sector 2, zona 4".

În urma scandalului declanşat de reţinerea sa, Alin Ţucmeanu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, decizia fiind publicată marţi în Monitorul Oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne