Liviu Dragnea: "La Bucureşti, atâtea tururi cât e nevoie ca să iasă Buşoi şi nu mai avem scandal"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a catalogat, joi, ideea liberalilor de a schimba legea alegerilor locale astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin drept "o năstruşnice" care "riscă să arunce ţara în aer". De asemenea, liderul social-democraţilor i-a ironizat pe liberali, spunând că un coleg a propus alegeri pentru Primăria Bucureşti "până iese (Cristian) Buşoi", relatează Hotnews.

"Să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. Aseară un coleg, nu-i dau numele ca să nu-l expun, a venit cu o idee care mi se pare foarte interesantă şi stingem scandalul: la comune un tur, la oraşe două tururi, la municipii trei tururi şi la Bucureşti atâtea tururi cât e nevoie ca să iasă Buşoi şi nu mai avem scandal. Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică", a declarat Dragnea, la Sinaia, adresându-se colegilor de partid.

Deputaţii şi senatorii PSD au avut o şedinţă la Sinaia, urmată de o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

Reamintim că Dragnea, opozant declarat al ideii de două tururi de scrutin, s-a plâns inclusiv la Bruxelles, preşedintelui Parlamentului European, că asupra guvernului se fac presiuni pentru schimbarea legii alegerilor locale şi a "ameninţat" că social-democraţii ar putea boicota alegerile de anul viitor.

Mai amintim că alegerea primarilor într-un singur tur îi avantajează pe primarii în funcţie, mulţi dintre ei permanentizaţi pe post. De altfel, revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerea edililor a fost una dintre principalele cerinţe ale societăţii civile în timpul protestelor anti-Sistem declanşate de tragedia din Colectiv. În consecinţă, această măsură s-a regăsit în programul iniţial de guvernare propus de cabinetul Cioloş înainte de a fi fost validat de Parlament. După discuţiile cu partidele, această măsură a dispărut, PSD şi PNL nefiind de acord cu varianta iniţială a programului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne