Liga I. FC Viitorul ratează şansa de a urca pe primul loc în clasament

Etapa a cincea a Ligii I de fotbal s-a terminat indecis, scor 2-2, un meci în care FC Botoşani a reuşit să restabilească egalitatea de fiecare dată după ce puştii lui Hagi au avut avantaj. Scor final 2-2!
FC Viitorul - FC Botoşani 2-2, meci din etapa a cincea a Ligii I de  fotbal.
FC Viitorul - FC Botoşani 2-2, meci din etapa a cincea a Ligii I de fotbal. (FC Viitorul/facebook)

Două dintre cele mai în formă echipe din actuala ediţie de Liga I - FC Viitorul şi FC Botoşani, au remizat aseară pe Stadionul Ovidiu din Constanţa, scor final 2-2 (1-1), un meci spectaculos, de înaltă calitate, arătat de cele două grupări spectatorilor din tribune.

Partida din etapa a cincea a primului eşalon al sistemului competiţional fotbalistic de la noi din ţară, i-a avut ca protagonişti pe Eric de Oliveira (min. 12) care a marcat primul prin penalty în urma unui fault comis de Chindriş asupra lui George Ganea, brazilianul egalându-l astfel pe Wesley în topul celor mai buni marcatori străini al Ligii IA urmat macedoneanul Stefan Askovski (27) care a adus liniştea în tabăra botoşănenilor printr-un gol reuşit din centrul careului de şaisprezece metri.

Formaţia de la malul mării a intrat din nou în avantaj după pauză graţie lui Gabriel Iancu (65), acesta trimiţând mingea în plasa oaspeţilor apărată de Hankic după ce iniţial balonul trimis tot de acesta nimerise bara. Rezultatul final a fost stabilit în minutul 81 de acelaşi Stefan Askovski, care şi-a trecut astfel în cont o dublă frumoasă.

"Mai bine stau liniştit, tac din gură şi mă duc acasă! Am avut un arbitraj de parcă jucam cu Barcelona! Asta e, nu avem voie să fim acolo sus. Poate am făcut prea multe puncte. E foarte greu să pedalezi contra vântului.. S-a terminat cum şi-au dorit mulţi, dar vreau puţin respect! Înţelegem şi noi fotbalul! Meritam să câştigăm! A bătut vântul rău la Constanţa într-o singură direcţie", a declarat Hagi la conferinţa de presă, vizibil supărat de ce a arătat la finalul jocului tabela de marcaj.

În urma acestui rezultat ambele echipe au rămas neînvinse în actuala stagiune. Viitorul este pe locul doi în clasament, cu 11 puncte, la egalitate cu Poli Iaşi, având trei victorii şi două egaluri, în timp ce FC Botoşani ocupă poziţia a 4-a, cu 9 puncte, obţinute după două victorii şi trei egaluri.

Etapa următoare Viitorul va juca cu Astra, iar FC Botoşani cu Universitatea Craiova.

Echipele de start

Viitorul: Cabuz - Mladen, Tiru, Ghiţă, Filip - Achim, Artean, Houri - Eric, Iancu, Ganea
Rezerve: Cojocaru, Boboc, Mâţan, Ciobanu, Leca, Calcan, Dulca

Botoşani: Hankic - Harut, Miron, Chindris, Holzmann - Rodriguez, Papa - Ashkovski, Ongenda, Golofca
Rezerve: Pitian, Cimpanu, Andronic, Florescu, Patache, Pap, Ţigănaşu

Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Mihai Marius Marica (Bistriţa); arbitru de rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi)
Observatori: Constantin Ştefan (Bucureşti) - CCA, Viorel Anghelinei (Galaţi) - LPF

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport