Liga I. FC Botoşani, victorie la scor de neprezentare în faţa celor de la Politehnica Iaşi

Evoluţie admirabilă pentru gruparea antrenată de Marius Croitoru care a reuşit un super succes pe terenul celor de la Poli Iaşi, scor final 3-0 (1-0), rezultat ce le asigură botoşănenilor poziţia a 5-a, cu 19 puncte, în clasamentul Ligii I.
Politehnica Iaşi - FC Botoşani 0-3 în etapa a 13-a a Ligii I de fotbal.
Politehnica Iaşi - FC Botoşani 0-3 în etapa a 13-a a Ligii I de fotbal. (FC Politehnica Iasi/facebook)

FC Botoşani a trecut fără probleme de Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, în etapa a 13-a a Ligii I de fotbal. Jucătorii pregătiţi de Marius Croitorul au punctat de trei ori în poarta lui Tărnovanu, prin inspiraţiile lui Jonathan Rodriguez (44 - penalty), Mihai Roman I (53) şi Reagy Ofosu (68).

Derby-ul Moldovei a avut-o ca gazdă pe Poli, dar s-a disputat pe terenul din Botoşani, fiindcă la Iaşi se pune gazon nou.

"Meritul este în totalitate al băieţilor, s-au ridicat la nivelul patidei, la miza partidei, pentru că aţi văzut şi dumneavoastră, după trei meciuri am căzut din play-off. În fotbalul din România, nu face ceva mai mult diferenţa decât atitudinea. Când joci cu echipele din cupele europene îţi mai trebuie şi altceva. Dar în România, atât timp cât ai atitudine, te baţi cu oricine." a declarat tehnicianul grupării botoşănene, care e e neînvinsă de trei etape, având două victorii, ambele în deplasare, şi un egal.

În schimb, Politehnica Iaşi trece printr-o perioadă nefastă, echipa lui Mihai Teja contabilizând în ultimele şapte etape patru egaluri şi trei eşecuri.

"Voi vorbi cu băieţii despre ceea ce nu am făcut bine, despre ce am greşit. Am întâlnit o echipă bună astăzi, pe care vreau să o felicit, au fost mai buni.. Am făcut un meci slab, în care am greşit şi am fost taxaţi.. Nu am pierdut din cauza faptului că am jucat "acasă" la echipa gazdă. E greu, dar ne-am asumat lucrul acesta şi mergem mai departe. Cei de la Botoşani ne-au primit bine. Trebuie să muncim în continuare şi în retur, să venim şi să câştigăm. " a spus Teja.

ECHIPELE DE START:

Poli Iaşi: Târnovanu - R. Lopes, Mihalache, Diallo, A. Radu - Passaglia, Loshaj- Platini, A. Bălan, Horşia - A. Cristea
Rezerve: Cobrea - Carleone, I. Cristea, S. Şerban, Bîrnoi, Popadiuc, Haţiegan
Antrenor: Mihai Teja

FC Botoşani: Pap - Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu - J. Rodriguez, Papa - Ofosu, Cascini, M. Roman - H. Keyta
Rezerve: Hankic - Mendoza, E. Florescu, Ongenda, Cimpanu, Chalkiadakis, Ashkovski
Antrenor: Marius Croitoru

Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitri asistenţi: Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin), Andrei Constantinescu (Bucureşti); arbitru de rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Adrian Vidan (Bucureşti) - CCA, Adrian Ionescu (Bucureşti) - LPF

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport