Liderul PSD Vaslui: Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să intrăm în Opoziţie

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PSD Dumitru Buzatu a afirmat, miercuri, într-un interviu acordat RFI , că, în cazul în care ALDE iese de la guvernare, PSD-ul ar trebui să intre în opoziţie şi să nu meargă pe varianta Guvernului minoritar.

„În cazul ruperii unei alianţe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianţa, împreună cu alte forţe politice capabile, să preia Executivul respectiv şi evident, vom vedea cum va funcţiona (...). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianţe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar”, a declarat liderul PSD Vaslui.

Buzatu a specificat că ideea intrării PSD în opoziţie dacă ALDE rupe alianţa, deşi este una personală, din discuţiile cu diverşi colegi a reieşit că este o opinie generalizată.

Totuşi, social-democratul a opinat că ALDE nu va ieşi de la guvernare.

Declaraţiile lui Dumitru Buzatu vin în contextul în care situaţia din cadrul coaliţiei de guvernare este extrem de tensionată, ALDE ameninţând constant că va ieşi de la guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne