Liderii AIE nu renunţă la integrarea în UE

(photos.com)

La prima şedinţă a consiliului AIE, liderii alianţei de guvernare au declarant că Republica Moldova nu va renunţa la integrarea în Uniunea Europeană în schimbul unui preţ mai mic pentru gazele ruseşti.

În contextul celor expuse, Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a declarant: "Nu se pune problema să renunţăm la pachetul energetic. Doamne fereşte. Noi am format R. Moldova ca stat ca să ne dezvoltăm, să ne integrăm în UE, dar nu să ne oprim la mijloc de drum"..

Şi Valeriu Streleţ, vicepreşedintele PLDM a precizat: "Procesul de Integrare Europeană, care de fapt a şi determinat numele AIE, presupune consecvenţă şi paşii pe care noi i-am făcut până în prezent pe această cale sunt în marea lor majoritate ireversibili. Oricare cedări în acest sens ar însemna un regres".

Totodată în cadrul şedinţei AIE, s-a pus în discuţie şi despre viitorul director al Centrului Naţional Anticorupţie. Cu privire la aceasta, liderii AIE au spus că nu se vor implica în procesul de selecţie, pentru că şeful CNA urmează a fie ales prin concurs.

"A fost o înţelegere că toate grupurile parlamentare să-şi asume responsabilitatea de a munci eficient, de a ne stărui să evităm lucruri aşa care încing spiritele în Parlament. Vreau să vă spun că a fost una din cele mai paşnice şedinţe a Consiliului AIE", a precizat preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe