Licitaţie cu cântec la SPP. Serviciul pregătit să dea peste 15 milioane de lei pe maşini de lux

SPP se pregăteşte să-şi ia maşini noi, prin licitaţie. Anumite caracteristici din caietul de sarcini par însă a se potrivi mănuşă unor maşini anume.
Mercedes Clasa A
Mercedes Clasa A (Eric Heidebroek / Epoch Times)

Serviciul de Pază şi Protocol a anunţat o nouă licitaţie în valoare de 15.312.500 de lei fără TVA pentru vehicule destinate demnitarilor şi coloanelor de însoţire, licitaţie care, potrivit autoexpert.ro, pare a fi la limita OG34/2006, ce stă la baza procedurilor de achiziţii publice din România. Practic, potrivit sursei citate, anumite cerinţe tehnice din caietul de sarcini se potrivesc doar anumitor maşini.

"Licitaţia, publicată pe site-ul specializat în data de 23 februarie, este împărţită pe opt loturi şi, dacă ar fi să facem ceva presupuneri, putem să nominalizăm potenţialele maşini pe care SPP cheltuie 15 milioane", scrie sursa citată.

Astfel, la Lotul 1, caietul de sarcini prevede achiziţionarea unor vehicule de peste 5,2 metri lungime şi performanţe de super-car: 5 secunde până la 100 km/h, motoare de peste 4000 cmc şi minim 450 CP! La această categorie s-ar înscrie doar Mercedes-Benz S 500 4Matic lung şi, la limită, BMW 750iL xDrive, scrie autoexpert.ro.

Preţul oferit de SPP pentru o maşină este de 85.500 de Euro (fără TVA) pe unitate. SPP-ul se obligă să achiziţioneze minim una şi maxim opt asemenea vehicule.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne