Comisia Juridică, undă verde pentru procurori. Oprea şi Doina Tudor pot fi urmăriţi penal

Comisia juridică a dat undă verde cererilor DNA de ridicarea a imunităţii senatorilor Gabriel Oprea şi Doina Tudor.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Comisia Juridică a Senatului a dat raport pozitiv în cazul cererilor DNA privind ridicarea imunităţii senatorilor Gabriel Oprea şi Doina Anca Tudor.

În cazul şefului UNPR, Gabriel Oprea, 6 dintre senatorii jurişti s-au declarat pentru ridicarea imunităţii şi 5 împotrivă, iar în cazul senatoarei PNL Doina Tudor, 9 au fost pentru, unul împotrivă, iar un vot a fost anulat.

Cum poziţia Comisiei Juridice este una consultativă, decizia finală va fi luată în plenul Senatului. Votul va fi secret, cu bile, iar pentru ridicarea imunităţii celor doi senatori intraţi în colimatorul DNA este necesar votul majorităţii celor prezenţi.

Pus deja sub acuzare în dosarul Girofarul, Oprea a intrat în vizorul procurorilor pentru un nou abuz în serviciu, legat de achiziţionarea unui Audi A8.

Maşina, în valoarea de 410.000 de lei, a fost întrebuinţată exclusiv de Oprea la MAI, deşi, conform legii, ar fi trebuit folosită strict în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie. În acest context, procurorii anticorupţie au cerut ridicarea imunităţii fostului ministru de Interne. Detalii aici.

La rândul său, senatoarea Doina Tudor este acuzată că ar fi intermediat o parte din mita de 3 milioane de euro cerută de fostul său soţ Daniel Tudor - ex vicepreşedinte ASF - pentru favorizarea companiei de asigurări Carpatica. Detalii aici.