Liberalii ies la atac. "Sub aripa lui Victor Ponta, CNADNR a ajuns să-şi bată joc de români"

Gropi în carosabil
Gropi în carosabil (Epoch Times România)

Cât timp mai trebuie să suporte românii şi nu numai ei, ci şi turişti străini care ne vizitează ţara, bătaia de joc numită CNADNR - Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, se întreabă, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul liberal de Sibiu, Ioan Tămâian, care acuză că, sub aripa lui Victor Ponta, instituţia a ajuns să-şi bată joc de români.

"Nu mă refer la contractele preferenţiale (alegerea unor firme neperformante), întârzierea nepermisă a unor lucrări sau supracosturile unui km de autostradă sau şosea expres - aici este de competenţa DNA să rezolve problemele. Mă refer în primul rând la modul în care gestionează CNADNR construcţia de autostrăzi, la modul cum verifică lucrările pe parcurs, la modul în care recepţionează lucrările. Toate aceste elemente CNADNR le gestionează nu defectuos, ci catastrofal şi inadmisibil pentru un stat membru al UE.

Şi totul se datorează unui om care pe orice pune mâna, distruge. CNADNR ar fi putut să fie o instituţie care să-şi facă onest treaba, dar încăpută pe mâna prietenilor premierului Ponta şi ulterior controlată direct de premier a ajuns ce a ajuns. Obligată să facă inaugurări la date electorale pentru a-i da prilej premierului Ponta să puncteze electoral, lucrările intrate prematur în serviciu s-au dovedit a nu rezista decât puţine luni traficului", a declarat deputatul PNL, care şi-a argumentat poziţia dând o serie de exemple concrete.

"Exemple deja celebre"

1. Situaţia autostrăzii Sibiu-Orăştie, concret a tronsonului Sălişte-Cunţa este arhicunoscută. Aproape 200 de defecţiuni depistate DUPĂ darea în folosinţă. Întreaga presă a atenţionat asupra pericolului privind circulaţia pe tronsonul mai sus amintit. Ce face CNADNR? Îşi pasează vina cu antreprenorul, şi anunţă triumfal termene 15 august şi 31 august 2015 pentru remedierea tuturor defecţiunilor, susţine Ioan Tămâian, adăugând că cine a circulat în aceste zile pe respectivul tronson a putut constata că termenele sunt fictive şi că se lucrează doar pe hârtie.

Dar nu doar tronsonul Sălişte-Cunţa este afectat de defecţiunile care au apărut "ca urmare a iresponsabilităţii CNADNR şi ale superficialităţii constructorului."

2. Chiar un comunicat CNADNR din data de 17 august ne prezintă o situaţie incredibilă: "în urma fenomenelor meteorologice extreme (furtună şi vânt cu rafale de intensitate mare) ce au avut loc ieri, 16.08.2015, orele 20.45, pe autostrada A1, sectorul Arad - Nădlac, km 545 236 - km 584 818, Lot I şi Lot II, un număr de aproximativ 500 de balize antiorbire au fost smulse de pe parapetul median". Cum este posibil aşa ceva, se întreabă deputatul, care susţine că a avut prilejul să circule pe alte autostrăzi din Europa imediat după încetarea unor fenomene meteorologice identice, sau chiar de mai mare amploare - tornade - şi nu a observat nicio deteriorare la accesoriile autostrăzii.

"Îmi pun întrebarea, care este calitatea lucrărilor pe alte tronsoane de autostradă din ţară, din moment ce în perioadele de cod portocaliu de căldură se interzice între anumite ore restricţie temporară de circulaţie pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone? În Turcia, Grecia, Italia sau Spania unde temperaturile curente sunt cele echivalente codului portocaliu din România nu există astfel de restricţii. Ar putea să ne răspundă oficialii de la CNADNR de ce este nevoie de astfel de restricţii în România?", a continuat Ioan Tămâian.

3. Nu în ultimul rând, deputatul PNL susţine că, în aceste zile, asistăm la o bătaie de joc ridicată la rang de artă de conducerea CNADNR, prin ceea ce se întâmplă la Giurgiu, pe podul Prieteniei.

"Cum este posibil, exact în plin sezon de vară, când fluxul de turişti dinspre şi înspre România este maxim să se efectueze lucrările de reabilitare a căii rutiere a podului. Şi nu este vorba doar de turişti. Nu se puteau executa aceste lucrări în lunile martie, aprilie şi mai? Suntem în acest caz din nou în faţa unui dezinteres cras şi a unei desconsiderări a cetăţeanului de către oficialii CNADNR.

În plus, ce se întâmplă în aceste zile pe Podul Prieteniei - imensele cozi la ambele capete, timpii lungi de aşteptare pentru traversare - reprezintă şi o pată la nivelul imaginii României. Şi pentru ca batjocura la adresa românilor să fie completă, CNADNR dă comunicate prin care recomandă alte puncte de traversare a Dunării. Toate acestea au fost şi sunt posibile de când adevăratul şef al CNADNR este Victor Ponta", a mai precizat Ioan Tămâian.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne