Lăzăroiu: PMP s-a adresat unui public otevist mai degrabă decât electoratului lui Băsescu

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, susţine că strategia de campanie a PMP a fost greşită, partidul adresându-se mai degrabă unui public „otevist”, decât tipului de electorat al preşedintelui Traian Băsescu.

„E un scor bun în sensul că partidul a depăşit pragul de intrare, dar e într-adevăr un scor dezamăgitor, pentru că obiectivul era cel puţin 10% şi era perfect realizabil şi potenţialul partidului e mult mai mare de 6%, e chiar peste 10%, având în vedere că a fost sprijinit de preşedintele Traian Băsescu şi electoratul preşedintelui Traian Băsescu e mult mai mare de 15%”, a declarat Lăzăroiu pentru RFI, făcând referire la scorul obţinut la europarlamentare de PMP.

În opinia fostului consilier prezidenţial, mesajele de campanie ale PMP s-au adresat mai degrabă unui public otevist, adăugând că această campanie a avut mai degrabă un influenţă negativă.

„Actuala conducere nu a reuşit să convingă, sau oamenii care s-au ocupat de campanie, nu vorbesc neapărat de conducerea partidului, nu au reuşit să convingă aceşti potenţiali votanţi. Cred că mesajele de campanie nu s-au adresat în niciun fel tipului de electorat al lui Traian Băsescu. Mie mi s-a părut că au fost mesaje care se adresau mai degrabă unui public otevist, hai să-i spunem aşa. Campania în bună parte a diminuat scorul partidului, deşi campaniile de obicei nu influenţează aşa de mult scorurile pe care le iau partidele. Campania PMP cred că a avut o influenţă, dar în sens negativ”, a subliniat Lăzăroiu.

Întrebat dacă deputatul Elena Udrea, care a condus practic partidul, ar trebui să facă un pas înapoi, Lăzăroiu a evitat să adreseze într-o manieră tranşantă chestiunea.

„E clar că persoanele care s-au ocupat de campanie, care au fost vizibile trebuie să tragă nişte învăţăminte. De fapt, strategia de campanie a fost greşită şi nu cred că există UN vinovat, pentru că deciziile bănuiesc că s-au luat acolo, într-un grup, deciziile politice, legate de campanie”, a declarat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne