Lavinia Şandru (UNPR): Titus Corlăţean trebuie demis dacă nu dovedeşte că UNPR se pregăteşte de fraudarea alegerilor

Vicepreşedintele UNPR Lavinia Şandru a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Craiova că, dacă ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, nu vine cu dovezi clare pe baza cărora a declarat că UNPR este pregătit să fraudeze alegerile sau nu îşi cere scuze public, atunci prim-ministrul Victor Ponta trebuie să îl demită.

"Titus Corlăţean trebuie să iasă public şi fie să prezinte dovezile clare pe baza cărora a spus că UNPR este pregătit să fraudeze alegerile, fie să îşi ceară scuze. Are la dispoziţie până la miezul nopţii, iar dacă nu reacţionează până atunci, de mâine este problema prim-ministrului care va trebui să îl demită. Corlăţean nu este un simplu cetăţean, nu este doar un membru al USL, nu este un turist sau un om de pe trecerea de pietoni. Este ministrul Justiţiei şi tot ceea ce spune el are încărcătura unei declaraţii a ministrului Justiţiei. Nu poţi să vii în campania electorală şi să faci acuzaţii cu privire la un partid care întâmplător a acordat votul de încredere unui Guvern din care şi tu faci parte, nu poţi să vii să acuzi un primar că este cercetat şi cine ştie unde va ajunge şi ce va face", a spus Şandru.

Vicepreşedintele UNPR a mai afirmat că Titus Corlăţean, ca ministru al Justiţiei, ar fi trebui să fie că tot ce spune se poate interpreta şi că "oricine se poate gândi că are acces la fel de fel de dosare". "Sper să nu fie aşa. Aşa că mă aştept ca până la mietzul nopţii fie vine cu dovezile clare pe baza cărora a vorbit şi cu privire la UNPR şi cu privire la primarul Craiovei, fie îşi cere scuze public şi spune: ca urmare a faptului că sunt extrem de stresat în această campanie electorală, m-a luat gira pe dinainte", a mai spus vicepreşedintele UNPR.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, la Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PSD Dolj, că există informaţii "cu privire la chestiuni care încalcă legislaţia electorală", "bani daţi în secţiile de votare", motiv pentru care transmite un semnal de avertizare public în acest sens.

"Semnalul de avertizare public pe care doresc să-l transmit în baza informaţiilor pe care colegii mi le-au pus la dispoziţie, şi le-am solicitat să-mi pună la dispoziţie elemente concrete şi probe: există informaţii cu privire la chestiuni care încalcă legislaţia electorală, la bani care se dau, chestiuni care s-ar pune la punct în secţiile de votare prin oamenii UNPR-ului, PDL-ului, lucruri în neregulă. Nu intru în alte amănunte, dar transmit un semnal de avertizare publică către cei care ar dori să facă astfel de chestiuni, să încalce legislaţia electorală privind alegerile locale. Aceste lucruri sunt infracţiuni şi se pedepsesc potrivit legii. Solicit public instituţiilor statului să-şi facă datoria", a spus Corlăţean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne