Lavinia Şandru a demisionat din UNPR. Care este motivul

Lavinia Şandru,vicepreşedinte UNPR
Lavinia Şandru,vicepreşedinte UNPR (Epoch Times România)

Lavinia Şandru, vicepreşedintele UNPR, a informat vineri că demisionează din partid, deoarece preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul Naţiunii, Gabriel Oprea, nu a renegociat cu PSD împărţirea colegiilor pentru alegerile parlamentare din decembrie, iar UNPR a fost tratată "ca ruda săracă".

Întrebată, la Realitatea Tv, dacă se va îndrepta către PP-DD, Lavinia Şandru a precizat: "Nu merg la niciun alt partid. Ies din politică, dar în continuare mă voi bate pentru români şi pentru România". Scandalul a început după ce Lavinia Şandru a fost desemnată să candideze la alegerile parlamentare într-un colegiu din Arad considerat neeligibil.

Fosta vicepreşedintă a UNPR a afirmat că, dacă Gabriel Oprea nu a reuşit singur să negocieze ferm cu PSD, trebuia să apeleze la ajutorul colegilor de partid.

Cât despre refuzul lui Gabriel Oprea de a-şi da demisia din funcţia de conducere a partidului, Lavinia Şandru a afirmat: "Probabil că se teme să demisioneze, probabil crede că şi-a făcut foarte bine treaba, nu e părerea mea".

Lavinia Şandru i-a cerut liderului UNPR, într-o scrisoare transmisă pe 29 octombrie, să renegocieze de urgenţă colegiile UNPR sau, dacă nu, să-şi asume faptul că nu a reuşit decât să-şi asigure lui şi apropiaţilor săi un loc în Parlament şi în consecinţă să demisioneze de la conducerea UNPR.

"Îmi asum un demers incomod, chiar neplăcut, dar extrem de necesar în activitatea unui partid care doreşte să-şi păstreze statutul public în baza căruia a fost fondat. În ceea ce priveşte UNPR, motivul public declarat, respectiv argumentul convingător care m-a determinat pe mine şi pe colegii mei de la PIN să ne alăturăm proiectului dumneavoastră, a fost asigurarea unei majorităţi parlamentare pentru orice guvernare responsabilă şi performanţă a României. Legat de acest aspect, domnule preşedinte, consider că nu v-aţi îndeplinit mandatul pe care vi l-aţi asumat în faţa partidului, de a obţine 30 de colegii eligibile la alegerile parlamentare din acest an, pentru membrii partidului nostru, mandat în baza căruia noi, cu toţii, am votat constituirea Alianţei de Centru Stânga", a concluzionat Lavinia Şandru în document.

"Trebuie să rişti dacă vrei să câştigi şi dacă vrei să fii respectat", a adăugat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne