Kremlinul publică primul său material video privind forţele speciale ruse ce operează în Siria

În primul eveniment de acest gen, televiziunea rusă a difuzat ceea ce a susţinut că este primul material video privind forţele speciale ruseşti care luptă la sol în Siria.
Forţe speciale ruseşti.
Forţe speciale ruseşti. (Captură Foto)

Unităţile de elită ruseşti prezente în Siria participă la operaţiuni de cercetare şi salvare, la asasinarea unor persoane rebele cheie şi la coordonarea loviturilor aeriene, conform materialului video difuzat duminică la postul de televiziune de stat Rossiya-24. Grupuri de soldaţi puternic înarmaţi coordonau atacuri cu lunetişti, folosind tancuri robotizate şi inspectând trupurile neînsufleţite ale rebelilor.

Prezentatorul programului de ştiri săptămânal a declarat că imaginile au fost filmate în Siria, dar nu a oferit alte detalii.

Rusia a recunoscut pentru prima dată prezenţa forţelor sale speciale în Siria în timpul recapturării oraşului Palmyra din mâinile Statului Islamic în luna martie, dar nu a furnizat nicio informaţie privind numărul de soldaţi care au participat sau locaţia exactă.

Materialul video prezintă timp de peste 8 minute imagini uimitoare care dezvăluie faptul că, în mod tradiţional, cele mai importante schimbări de situaţie pe câmpul de luptă au loc în spatele scenei.

Unii analişti estimează că este posibil ca forţele speciale americane în Siria să prezinte, de asemenea, un material similar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe