Kerry îl acuză pe Assad de “crime de război”. Ofensiva asupra oraşului Alep continuă

Secretarul de stat american John Kerry susţine că bombardarea oraşului Alep de către forţele guvernamentale siriene reprezintă o “crimă de război” şi a cerut Rusiei şi Iranului, aliaţi ai Damascului, să ajute la încetarea acestei ofensive.
Secretarul de stat american John Kerry.
Secretarul de stat american John Kerry. (Captură Foto)

Remarcile lui Kerry au avut loc în condiţiile în care guvernul sirian a lansat sâmbătă o nouă rundă de atacuri aeriene asupra zonelor tot mai restrânse controlate de rebeli în oraşul Alep.

Kerry, discutând cu reporterii după o întâlnire în Paris cu opoziţia siriană şi diplomaţi europeni de top, a declarat: “Rusia şi [preşedintele sirian Bashar al-] Assad se află acum într-o poziţie dominantă de unde pot manifesta puţină bunăvoinţă”.

Ministrul francez de Externe Jean-Marc Ayrault a cerut o soluţie diplomatică pentru conflictul sirian vechi de aproape 6 ani, susţinând că “trebuie să stabilim condiţiile pentru o tranziţie politică reală şi negocierile trebuie să fie reluate pe o bază clară”.

Secretarul britanic de Externe Boris Johnson a declarat, la rândul său, că nu poate exista niciun fel de soluţie militară în Siria.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a declarat sâmbătă că forţele guvernamentale siriene au pus capăt ofensivei pentru a permite evacuarea civililor.

Totuşi, contrazicând afirmaţiile făcute de ruşi, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a susţinut că lupte intense au avut loc sâmbătă în oraşul Alep.

În mai puţin de o lună, trupele guvernamentale siriene şi miliţiile aliate cu acestea au capturat 85% din estul oraşului Alep, reducând controlul rebelilor în zonă la doar câteva cartiere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe