Klaus Iohannis: Ponta minte despre întâlnirea de la Grivco. Să aducă probe sau martori

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat luni seară, în emisiunea „Butonul de panică” de pe B1 TV, că Victor Ponta a spus că „premierul ales la Grivco” este o mare minciună, susţinând că Iohannis ar fi fost propus premier la Grivco în 2009.

„Victor Ponta ştie foarte bine că nu am fost niciodată la Grivco. El a fost omul de lângă Mircea Geoană. Nu am avut nicio treabă cu niciun lucru care se numeşte Grivco. Îl provoc pe Ponta să aducă orice probă, oricât de mică sau indirectă care să dovedească faptul că eu am fost la Grivco. Nu am negociat nimic cu Victor Ponta, el a fost un personaj secundar. Nu am avut nicio treabă cu niciun lucru care se numeşte Grivco. Am aflat după multă vreme ce-i aia Grivco”, a susţinut Klaus Iohannis.

„Toată discuţia despre propunerea de premier a plecat de la o discuţie cu Crin Antonescu. M-a vizitat în Sibiu în primăvara lui 2009 şi mi-a propus o colaborare politică. M-a sunat, s-a prezentat, a zis că vrea să îmi facă o vizită, m-a vizitat, ne-am înţeles foarte bine şi mi-a spus că doreşte să mă întrebe dacă vreau să fiu implicat în vreo acţiune politică a PNL. Asta nu pe nepusă masă, că eu am avut o colaborare strânsă cu PNL încă din 2004. A fost o discuţie în primăvară şi apoi alta în toamnă, când m-a întrebat dacă vreau să fiu premier. Înţelegerea era că vin şi preiau Guvernul ca interimar, ca tehnocrat”, a explicat liderul PNL.

În ceea ce priveşte legătura sa cu fondatorul PC, Dan Voiculescu, candidatul ACL la prezidenţiale a precizat că nu a fost o relaţie deosebită şi că nu a avut nicio întâlnire confidenţială cu Voiculescu.

„N-am fost niciodată la Vila Lac 3. Ultima întâlnire politică cu Traian Băsescu a fost în 2008, ne-am mai întâlnit la biserică. Relaţia noastră s-a răcit la sfârşitul anului 2007 şi s-a transformat într-o non-relaţie”, a adăugat Iohannis.

În octombrie 2009, PNL, PSD şi UDMR au propus ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să ocupe funcţia de prim-ministru al României , însă preşedintele Traian Băsescu nu a agresat această propunere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne