Klaus Iohannis: legiferarea "migraţiei politice" a primarilor ar fi "o eroare mare de tot"

Preşedintele PNL Klaus Iohannis
Preşedintele PNL Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Adoptarea de către Guvern a unei ordonanţe prin care se aprobă "migraţia politică" a primarilor ar fi "o eroare mare de tot", la fel ca şi legea amnistiei, a declarat, duminică, Klaus Iohannis, prezidenţiabilul ACL.

Declaraţiile lui Iohannis survin la o zi după ce vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că îi va propune premierului Ponta un astfel de act legislativ.

"Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanţa prin care s-ar aproba migraţia politică a primarilor, la fel ca şi legea amnistiei şi a graţierii pe care şi-o doresc foarte mulţi din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri. Trebuie să terminăm odată cu migraţia politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, şi nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor'', afirmă preşedintele PNL duminică, într-o postare pe Facebook.

Afirmând. că "scena politică a fost tulburată profund în acest an" de desfiinţarea USL şi apariţia unor partide şi coaliţii noi, precum PMP şi respectiv ACL, Dragnea a susţinut că, în noul context, primarii ar trebui să poată să-şi decidă apartenenţa politică fără să-şi piardă mandatul, drept care a o anunţat că, până la sfârşitul lunii ar putea fi adoptată o ordonanţă guvernamentală prin care primarii să aibă 15 zile în care să poată migra la orice partid, fără să îşi piardă mandatul.

O astfel de ordonanţă, în prag de alegeri este considerată ca aducând avantaj lui Victor Ponta şi PSD, Liviu Dragnea fiind şeful ministerului care gestionează bugetul pentru proiectele în teritoriu, ceea ce ar putea influenţa "liberul arbitru" al multor aleşi locali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne