Kelemen Hunor: "Demisia lui Ponta este în interesul ţării"

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

"Demisia lui Ponta este în interesul ţării", a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, pentru site-ul Maszol, cu o zi înainte de votul din Parlament privind încuviinţarea urmăririi penale a premierului.

Potrivit Hotnews, liderul UDRM a opinat pentru publicaţia maghiară ca, mai devreme sau mai târziu, Ponta va ajunge în situaţia în care va trebui să iasă de la guvernare, cu daune mult mai mari pentru ţară faţă de cazul în care şi-ar depune acum demisia.

"De aceea ar fi fost mai bine dacă termina acum cu guvernarea, dar aceasta este decizia sa personală", a declarat preşedintele UDMR, precizând că demisia premierului este în interesul ţării.

"Prezumţia de nevinovăţie i se cuvine şi premierului Victor Ponta, dar începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta de către procurori are urmări politice", a mai explicat Hunor adăugând că premierul şi Guvernul au ajuns într-o situaţie imposibilă: "Victor Ponta se va izola în lumea financiară şi în politica internaţională, condiţiile unei bunei guvernări nu mai sunt date."

Întrebat şi despre moţiunea de cenzură depusă de PNL, Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu va vota împotriva acesteia: "Până la votul privind moţiunea de cenzura vom avea două şedinţe, vom decide cum votăm în final".

Astăzi, la o zi după interviul acordat publicaţiei maghiare, întrebat în Parlamentul român cum va vota UDMR-ul în privinţa încuviinţării urmăririi penale a a premierului, Kelemen Hunor a declarat că a dat deputaţilor libertatea să voteze conform propriilor conştiinţe:

"Suntem pentru o Justiţie echilibrată şi independentă şi nu pentru jocuri politice.", a declarat Kelemen Hunor, afirmând că nu se va uita la mâna niciunui deputat să vadă cum votează.

Întrebat dacă îl susţine pe Ponta, liderul UDMR a evitat un răspuns direct arătând, însă, că situaţia este imposibilă:

"Este o situaţie imposibilă şi pentru Guvern şi pentru Ponta şi pentru România, pentru că în acest moment marja de mişcare a premierului este foarte scăzută. Dacă mâine premierul va fi pus sub control judiciar, ce va face?", a declarat Hunor adăugând că nu este rolul său să dea soluţiei ci a Coaliţiei la putere şi mai ales a premierului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne