Justiţia, în zodia PSD. Iohannis: Românii, mai uniţi ca niciodată. Statul de drept nu poate fi negociat

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Constituţiei României, pe fundalul scandalului din Parlament pe legile Justiţiei.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (presidency.ro)

În orice democraţie, Constituţia este expresia cea mai înaltă a valorilor unei naţiuni şi asigură acea legătură de încredere între cetăţeni şi instituţiile statului, esenţială pentru dezvoltarea solidă şi durabilă a oricărei societăţi, a atras atenţia vineri, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

"Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

Ca Preşedinte al României, în temeiul atribuţiilor de a veghea la respectarea Constituţiei, îndemn toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul Legii Fundamentale, condiţie indispensabilă pentru buna guvernare a societăţii româneşti", a declarat Iohannis.

Reacţia lui Iohannis vine în contextul în care miercuri, până noaptea târziu, parlamentarii PSD-ALDE-UDMR au adoptat pe bandă rulantă peste 100 de articole care modifică statutul magistraţilor - una dintre cele trei legi ale justiţiei vizate de coaliţia de guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne