Judecătorii fug de dosarul ”Zambaccian”: Trei magistraţi din completul de cinci au făcut cerere de retragere

.
. (Photos.com)

O situaţie foarte rară s-a înregistrat luni, după ce trei judecători din completul de cinci au făcut cerere de retragere din dosarul ”Zambaccian” - în care fostul premier Adrian Năstase este condamnat pentru şantaj şi a fost achitat pentru luare de mită.

Judecătorii au cerut să se abţină pe motiv ca au mai judecat pe fond acelaşi dosar sau au judecat alte dosare ale lui Adrian Năstase.

Se pare că avocaţii fostului premier i-ar fi recuzat pe aceşti judecători întrucât doi dintre ei s-au pronunţat în alte dosare ale lui Năstase în sensul condamnării sale, ceea ce ar duce la ideea că deja au sentinţa preconcepută.

La data de 8 aprilie, completul de cinci judecători al instanţei supreme urmează să judece contestaţiile din dosarul Zambaccian, în care Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi a fost achitat pentru luare de mită.

În cazul în care cererile celor trei judecători sunt acceptate, aceştia trebuie înlocuiţi în mai puţin de o săptămână, iar în caz contrar recursul ar putea fi amânat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne