Judecătorii au decis. Măzăre rămâne după gratii

Radu Mazare
Radu Mazare (Facebook)

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre rămâne în închisoare. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, joi, să-i respingă contestaţia în anulare, prin care cerea anularea condamnării la nouă ani de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje.

Decizia instanţei este definitivă.

Reamintim că anterior, adus în faţa instanţei din Rahova, unde-şi ispăşeşte pedeapsa, Mazăre le-a spus judecătorilor că extrădarea sa din Madagascar a fost făcută înainte de alegeri, pentru a putea fi "prezentat ca un trofeu" şi a pretins că înainte de a fi adus în ţară s-au făcut presiuni zilnice asupra lui.

De asemenea, Mazăre a ţinut să le transmită judecătorilor care analizează contestaţia în anulare formulată de el că predarea sa către autorităţile din România s-a făcut în mod fraudulos.

"Sigur că numele meu e şi notoriu, şi controversat. De-a lungul carierei, m-am şi fălit, dar m-am străduit să fac lucruri bune şi să îi ajut pe cei mai mulţi. Aducerea mea s-a făcut datorită numelui meu. Am fost adus înainte de alegeri pentru a fi prezentat ca un trofeu. Acolo fiind, s-au făcut presiuni în fiecare zi asupra mea, pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar", a declarat Mazăre, citat de Ziare.com, în faţa instanţei.

La rândul său, avocatul lui Mazăre a susţinut că autorităţile din Republica Madagascar consideră că extrădarea clientului său a fost nelegală şi solicită ca procedura să fie reluată, prin repatrierea fostului primar.

De partea sa, procurorul de caz a subliniat că o asemenea cerere nu are legătură cu contestaţia în anulare depusă de Mazăre.

Judecătorul de la Înalta Curte a decis respingerea cererii avocatului lui Radu Mazăre, ce vizează extrădarea acestuia în Madagascar şi ulterior şi contestaţia în anulare depusă de edil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne