Japonia ţine la sol flota de “fightere” F-35 după prăbuşirea unui avion în Pacific

Avion de luptă american F-35A Lightning II
Avion de luptă american F-35A Lightning II (Wikipedia.org)

Un avion de vânătoare japonez F-35 cu un pilot la bord a dispărut de pe radar pe neaşteptate, în timpul unei misiuni de pregătire desfăşurate marţi deasupra Pacificului, a susţinut agenţia de ştiri Kyodo, citând Ministerul nipon al Apărării.

Armata japoneză a declarat miercuri că avionul s-a prăbuşit în Pacific şi că au fost găsite bucăţi din aeronavă, iar pilotul este dat dispărut.

Avionul nu a mai fost observat în jurul orei locale 7:27 p.m. în timp ce zbura la aproximativ 135 km est de Misawa, în nord-estul Japoniei, a afirmat o purtătoare de cuvânt a ministerului, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Potrivit NHK, avionul a pierdut contactul la aproximativ 30 de minute după decolarea de la baza aeriană Misawa şi armata şi paza de coastă au trimis imediat nave pentru a desfăşura operaţiuni de salvare.

Incidentul are loc după ce un raport privind apărarea a precizat că prima escadrilă de avioane de vânătoare F-35A a Japoniei a devenit operaţională în 29 martie.

Ca urmare a incidentului, agenţia de ştiri Kyodo a mai susţinut că Japonia va ţine la sol toate avioanele de vânătoare F-35 până când se va clarifica motivul prăbuşirii respectivului avion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe