Japonia ţine la sol flota de “fightere” F-35 după prăbuşirea unui avion în Pacific

Avion de luptă american F-35
Avion de luptă american F-35 (Wikipedia.org)

Un avion de vânătoare japonez F-35 cu un pilot la bord a dispărut de pe radar pe neaşteptate, în timpul unei misiuni de pregătire desfăşurate marţi deasupra Pacificului, a susţinut agenţia de ştiri Kyodo, citând Ministerul nipon al Apărării.

Armata japoneză a declarat miercuri că avionul s-a prăbuşit în Pacific şi că au fost găsite bucăţi din aeronavă, iar pilotul este dat dispărut.

Avionul nu a mai fost observat în jurul orei locale 7:27 p.m. în timp ce zbura la aproximativ 135 km est de Misawa, în nord-estul Japoniei, a afirmat o purtătoare de cuvânt a ministerului, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Potrivit NHK, avionul a pierdut contactul la aproximativ 30 de minute după decolarea de la baza aeriană Misawa şi armata şi paza de coastă au trimis imediat nave pentru a desfăşura operaţiuni de salvare.

Incidentul are loc după ce un raport privind apărarea a precizat că prima escadrilă de avioane de vânătoare F-35A a Japoniei a devenit operaţională în 29 martie.

Ca urmare a incidentului, agenţia de ştiri Kyodo a mai susţinut că Japonia va ţine la sol toate avioanele de vânătoare F-35 până când se va clarifica motivul prăbuşirii respectivului avion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe