Jandarmeriada. Bădulescu: În permanenţă Liviu Dragnea a fost informat. Procurorii nu vor lăsa lucrurile aşa

Liviu Dragnea a dorit "să pună românii împotriva românilor, ca să-şi rezolve el problemele cu ordonanţa", susţine viceprimarul Aurelian Bădulescu.
Protest
Protest (Mihuţ Savu)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost „informat în permanenţă despre situaţia străzii şi despre măsurile care se luau”, a susţinut duminică, la Realitatea TV, viceprimarul (fost PSD) Aurelian Bădulescu, relatează aktual24.ro.

Potrivit sursei citate, întrebat despre ce a discutat cu procurorii la începutul săptămânii trecute când a fost chemat la audieri, Bădulescu a declarat că aceştia s-au interesat dacă în centrul de comandă care monitoriza evenimentele din Piaţa Victoriei au sosit şi ordine „dintr-o altă zonă”. În acest context, Bădulescu a susţinut că ministrul Carmen Dan a vorbit de mai multe ori la telefon cu Liviu Dragnea după ora 20.00.

„Procurorii au avut o listă de întrebări pertinente. Procurorii, foarte bine pregătiţi, nu vor lăsa lucrurile aşa. ‘Exista o altă zonă unde se luau deciziile?’, au întrebat. Dacă spun acum că ‘Da, era o altă zonă’, nu aduc prejudicii anchetei. (…) De câte ori a vorbit Liviu Dragnea la telefon cu Carmen Dan după ora 20.00 până la 24.00? Liviu Dragnea nu a fost niciodată străin de ce s-a întâmplat atunci. Liviu Dragnea şi cu acoliţii lui nu au făcut altceva, decât să pună românii în capul altor români”, a declarat Bădulescu.

„În permanenţă Liviu Dragnea a fost informat prin persoanele pe care le-a trimis acolo despre situaţia străzii şi despre măsurile care se luau”, a adăugat Bădulescu.

Bădulescu a mai susţinut că Liviu Dragnea are un „centru de analiză şi de manipulare” prin care încearcă să schimbe percepţia publică faţă de schimbările legislative menite să îl scape de dosarele penale.

Mai mult, potrivit stiripesurse.ro, Bădulescu a mai opinat că vinovăţia nu este din partea Jandarmeriei şi că ministrul de Interne a ştiut ce urmează să se întâmple şi a lăsat ca lucrurile să se întâmple.

"Întrebaţi-o pe Carmen Dan de ce nu a ieşit nici pe 9 şi nici pe 11 august să facă declaraţii?", a spus Bădulescu.

Bădulescu a mai acuzat că Liviu Dragnea a dorit "să pună românii împotriva românilor, ca să-şi rezolve el problemele cu ordonanţa."

"Erau persoane din anturajul ministrului de Interne care ne vizitau des în zona în care ne aflam noi. Vă spun că una din acele persoane este deja pusă sub acuzare. Vă dezvălui că nu mai e secretar de stat la MAI, ci a fost mutat, ţineţi-vă bine, la Ministerul Apărării! Liviu Dragnea nu a fost niciodată străin de ce s-a întâmplat în 10 august. A vrut să pună românii împotriva românilor, ca să-şi rezolve el problemele cu ordonanţa".

Reamintim că, pe 4 februarie, Aurelian Bădulescu a fost audiat de procurorii Parchetului General în legătură cu evenimentele din 10 august, după ce acesta a declarat că a minţit la primele audieri. La ieşirea de la lunga discuţie cu procurorii, Bădulescu a fugit însă de răspunsuri la întrebările legate de declaraţiile pe care le-a făcut.

"Ceea ce eu astăzi am declarat este în continuarea declaraţiilor pe care le-am făcut în data de 24 august 2018. Echipa de procurori, parte din aceste informaţii pe care le-am adus, le aveau. Au fost chestiuni pe care dumnealor au încercat să le lămurească, pertinent. Sperăm că de acum încolo lucrurile să se aşeze într-o normalitate, pentru că nu aş vrea copiii mei să vorbească despre o mineriadă, despre rezultatele unor anchete care nici acum nu au fost terminate vizavi de evenimentele din 1989. Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă, oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi. Trebuie lucrurile să fie puse în ordine şi atunci cred că aceste declaraţii sunt binevenite şi nu fac decât să lămurească", a precizat Bădulescu.

Întrebat dacă îşi menţine afirmaţia că ar fi minţit în prima declaraţie dată procurorilor, viceprimarul a replicat:

"Dvs, cu tot respectul, căutaţi să plecaţi din această cheie. Vă mulţumesc şi nu mai reveniţi. Veţi vedea, când acest dosar, dacă va ajunge în instanţă, şi documentele vor fi publice, declaraţiile mele, că aşa cum am mai declarat, chestiunea cu minciuna este una legată de o metaforă, sau un vector de atragere a atenţiei. Dacă aveţi răbdare să ajungem în acest moment, lucrurile se vor rezolva. Până atunci, cred eu, trebuie să avem puţină răbdare, să lăsăm organele de urmărire penală să îşi facă treaba şi să înţelegem cu toţii ceea ce s-a întâmplat pe data de 10 august."

"Ceea ce am pus la dispoziţia procurorilor a fost ceea ce dumnealor ştiau, numai că am nuanţat în aceste câteva ore de audiere elementele care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente, sau înţelegerea anumitor moduri în care s-a acţionat în acea seară. Aşa cum am spus şi mai devreme (cu minciuna – n.r.), probabil că sunteţi de la presă unde există un păpuşar, declaraţia mea nu are legătură cu prima declaraţie (dată procurorilor – n.r.)", a precizat Bădulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne