Jandarmeria a făcut măcel la protestul Diasporei: Tânăr cu rană deschisă de la o grenadă cu şrapnel

Un participant la protestul ce a avut loc vineri în Capitală a postat pe contul său o fotografie în care-şi arată rana deschisă din picior.
Violenţe în Piaţa Victoriei
Violenţe în Piaţa Victoriei (Facebook, Ocatavian Ureche)

Protestul de vineri din Piaţa Victoriei a degenerat în violenţe pe care cu greu cineva şi le-ar fi imaginat. Nori de gaze lacrimogene peste mulţimea strânsă în Piaţă, petarde, fumigene, tunuri cu apă etc. Nu doar atât. Unii oameni s-au ales la propriu cu răni sau au fost bătuţi.

Una din dovezile violenţelor ce au marcat protestul diasporei este postată de Octavian Ureche, care pune pe Facebook o fotografie cu rana din piciorul lui şi cu o fată bătută până la leşin.

„România 2018. Opera de artă a jandarmeriei române, care a folosit grenade cu şrapnel for fuck sakes. Nu glumesc. Ăla e piciorul meu, iar fata de lângă mine a fost bătută până a leşinat. Dacă nici acum nu se curăţă ţara asta de nenorociţii ăştia, eu mi-am făcut bagajele şi m-am cărat definitiv. Oricum, am primit un "tatuaj" pe viaţă. Mulţumesc din suflet miliţiei române. Să nu vă miraţi dacă de acum vă scuip în faţă când vă văd”, a scris Octavian Ureche.

Ulterior, tânărul a intrat în operaţie.

„Eu am avut noroc, sincer. Dacă luam grenada în faţa, eram mutilat pe viaţă. Şi lângă mine erau femei şi copii lăsaţi la pământ, paşnici, când au explodat alea printre oameni”, a declarat Octavian Ureche pentru Epoch Times.

Reamintim că în noaptea de vineri la ambulanţele SMURDULUI era coadă de oameni afectaţi de violenţele din Piaţă. Unor oameni le explodaseră petarde aruncate de jandarmerie, alţii inhalaseră gaze din plin etc. În total, potrivit cifrelor oficiale, 440 de oameni au avut nevoie de intervenţii iar 70 au fost spitalizaţi. Printre răniţi au fost şi jandarmi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne