ÎPS Teodosie, huiduit în timpul reluării slujbei de înviere: "Eşti Satana! Isus nu învie de câte ori vrei tu"

Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului
Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului (cugetliber.ro)

Controversata reluare a slujbei de înviere ţinută de ÎPS Teodosie la Constanţa nu a avut parte de prea mulţi participanţi. Astfel, în noaptea de marţi spre miercuri, la bisericile din oraşul de la malul mării au fost prezente doar câteva zeci de persoane.

La Catedrala Arhiepiscopală în schimb, acolo unde a oficiat chiar Teodosie, au fost prezenţi ceva mai mulţi enoriaşi, dar aici slujba s-a lăsat şi cu huiduieli, informează Adevărul.ro

Potrivit sursei citate, cu puţin înainte de începerea slujbei de Înviere, în timp ce Teodosie citea un acatist, un bărbat a început să îl huiduie şi să strige: "Eşti Satana! Huoooo! Iisus a înviat o singură dată, nu de câte ori vrei tu, bulangiule!".

Cel revoltat a spus că ar trebui să le fie ruşine preoţilor care slujeau acolo. Mai mulţi poliţişti în civil l-au urmărit pe bărbatul supărat şi i-au cerut să-i urmeze la una dintre autospecialele de Poliţie din zonă.

Articolul complet aici

Reamintim că Arhiepiscopia Tomisului, condusă de Teodosie - înalt prelat care şi-a atras critici dure pentru faptul că a împărtăşit, în plină pandemie, mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă – a avut iniţiativa de a organiza o slujbă specială în noaptea de 26 spre 27 mai şi i-a chemat pe credincioşi să vină să ia lumina Învierii pe care nu au luat-o de Paşte.

Biserica Ortodoxă Română se distanţează de iniţiativa lui Teodosie şi anunţă printr-un comunicat citat de Digi24 că:

Decizia Permanenţei Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la oficierea, în noaptea de 26 spre 27 mai, a slujbei numită 'Odovania Învierii' şi a Sfintei Liturghii la miezul nopţii, clerul acestei eparhii urmând a chema credincioşii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paşti, este una luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale şi asumată integral doar de ierarh şi de acest for bisericesc local.

Reamintim că adevărata slujbă a Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română în noaptea de Paşti şi că, în ciuda contextului extrem de aspru pentru noi toţi, mireni şi clerici din toate eparhiile, lumina sfântă a ajuns atunci la cei mai mulţi dintre credincioşii ortodocşi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne