Iordache rămâne cu titlul de doctor. CNATDCU constată că doar 3% - 4% din teza de doctorat a fost plagiat

Florin Iordache
Florin Iordache (Epoch Times România)

Jurnalista Emilia Şercan a anunţat, vineri, că CNATDCU - Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare - a anulat titlurile de doctor mai multor „personalităţi” din lumea politică şi nu numai. Din informaţiile publicate de Şercan reiese că Florin Iordache, politician acuzat şi el de plagiat, a fost „iertat” întrucât nu ar fi plagiat ‘decât’ un procent de 3% - 4% din teza de doctorat, astfel că a rămas cu titlul de doctor.

Redăm lista celor care au contestat acuzaţiile de plagiat şi cum a fost soluţionat demersul lor, potrivit jurnalistei:

„Câteva ştiri ‘fierbinţi’ din şedinţa de azi a CNATDCU:

1. Florin Iordache rămâne cu titlul de doctor. În cazul lui s-a constatat un procent de 3% - 4% plagiat, iar pe bază de precedent, nah, poate să îşi păstreze titlul.

2. Lui Ionuţ Vulpescu, însă, i s-a retras titlul de doctor pentru doar 16 pagini plagiate. Dar, na, altă comisie, alte rigori. Vulpescu are în acest moment la dispoziţie cale de atac.

3. Generalul SRI (r) Sorin Cosma rămâne definitiv fără titlul de doctor după ce contestaţiile le-au fost respinse. Alături de el, încă un lot consistent de foşti angajaţi SRI, doctori plagiatori de la Academia SRI.

4. Fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea, Ana Maria Tudor şi Alexandru Marius Tudor, au rămas şi ei definitiv fără titlul de doctor după ce contestaţiile le-au fost respinse.

5. Corina Mihaela Jîjîie, fostă judecătoare la ICCJ, cu doctorat la Academia SRI, rămâne şi ea definitiv fără titlul de doctor.

6. Andrei Daniel Moldoveanu, fostul şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii şi fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, rămâne şi el fără titlul de doctor. Poate contesta.

7. Analiza tezei lui Bogdan Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare, nu poate fi închisă pentru că Academia de Poliţie refuză de mai bine de un an să pună toate documentele la dispoziţia CNATDCU.

8. Analiza tezei procurorului Codruţ Olaru, blocată în CNATDCU timp de doi ani, rămâne blocată în continuare pentru că după ce am arătat că s-a încercat spălarea acestuia în octombrie într-un articol amplu pe pressone, s-a găsit un nou viciu: rapoartele de lucru nu au fost semnate de membrii comisiei de experţi.”

Emilia Şercan îşi încheie postarea de pe Facebook cu o concluzie, anume: „acolo unde se vrea - vezi cazul lui Ionuţ Vulpescu - se poate, acolo unde nu se vrea - vezi cazul lui Codruţ Olaru - nu se poate. Însă cât să nu se poată, mă întreb şi eu?

#doctorinimposura”.

Teza de doctorat a lui Florin Iordache se intitulează „Impactul Corporaţiilor transnaţionale asupra proceselor de integrare economică a României în UE” şi a fost susţinută la Universitatea Liberă Internaţională Moldova din Chişinău în 2007, Florin Iordache fiind la acea vreme deputat PSD de Bucureşti.

La sesizarea făcută în 2018 de jurnaliştii de la Newsweek România privind un posibil plagiat, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării a decis ca aceasta respectă toate cerinţele, iar drept consecinţă CNTDCU a verificat teza.

Jurnaliştii afirmau la acea vreme că Iordache ar fi plagiat, printre altele, dintr-un interviu acordat de Mihai Răzvan Ungureanu în perioada când acesta era ministru de Externe şi că ar fi copiat paragrafe din comunicate de presă ale ONU, ale companiei Dacia sau din articole de presă, fără să precizeze sursa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne