Iohannis: Ponta, foarte belicos în ultima vreme. Crede că oamenii uită că este judecat penal

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seară, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul Victor Ponta este foarte belicos în ultima vreme şi crede că ştie care este cauza acestei atitudini.
Victor Ponta şi Klaus Iohannis
Victor Ponta şi Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

UPDATE. Premierul Victor Ponta a reacţionat, pe contul său de Facebook, la afirmaţiile făcute în cadrul conferinţe de presă de preşedintele Klaus Iohannis.

"Eu sunt dispus la colaborare cu preşedintele Klaus Iohannis şi nu sunt «belicos». Voi merge la discuţii şi îi voi arăta respectul pe care mi-l arată şi el mie. Din păcate domnul Iohannis are des tendinţa de a ne trata cu aroganţă, «ca stăpânul pe iobagi». Dar eu nu-i datorez nimic şi nu am de ce să mă prezint «cu căciula-n mână»!", a precizat Victor Ponta.

* * *

Întrebat de jurnalişti cum comentează declaraţiile premierului Ponta potrivit cărora nu face nimic şi tace la Bruxelles ca "surda la horă", Iohannis a replicat:

"Eu îmi fac treaba, dar în ceea ce priveşte afirmaţiile făcute de primul ministru, domnul Ponta este foarte belicos în ultima vreme. Impresia mea este că prin această atitudine crede că oamenii uită că este judecat penal pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani."

Premierul Victor Ponta răspundea, în cursul zilei, remarcilor preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la vizita sa la Sofia, unde a vorbit despre poziţia comună a României, Bulgariei şi Serbiei în cazul închiderii frontierelor.

"Problema nu e ce spune Iohannis, problema e că nu face nimic. Restul colegilor îmi spun că domnia sa merge la Bruxelles ca surda la horă. Obligaţia mea ca şef al Guvernului e să am grijă ca politicile noastre să fie eficiente şi cunoscute pe plan european", afirma Ponta.

În ceea ce priveşte afirmaţia preşedintelui potrivit căreia Ponta "s-a plimbat până la Sofia" degeaba, pentru că nu avea mandat şi nu s-a consultat cu el, premierul a precizat că Iohannis a căzut în capcana lui Băsescu.

"Ca de fiecare dată, Băsescu îi întinde o capcană. Iohannis, fiind doar arogant şi nimic mai mult, cade în capcană. Mă întâlnesc pentru binele României. Iohannis habar n-are ce am vorbit noi la Sofia. Ar trebui să se informeze. S-a dus la Bruxelles ca surda la horă şi aşa s-a şi întors", a adăugat Victor Ponta.

Cu o zi în urmă, preşedintele îl critica pe fostul şef al PSD pentru că, la finalul reuniunii de la Sofia, a anunţat că România, Bulgaria şi Serbia vor acţiona "coordonat şi solidar în toate acţiunile şi politicile privind refugiaţii" şi vor avea o poziţie comună la summitul convocat duminică de şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, avertizând, totodată, că, "dacă sunt ţări care îşi închid graniţele, avem dreptul să ne apărăm în acelaşi fel".

"Domnul prim-ministru nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alţi prim-miniştri, chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat să angajeze România în vreun fel. Aceste declaraţii pe care le-a făcut sunt total neangajante pentru mine", a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne