Iohannis, despre protestele magistraţilor: "Bine au făcut!"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Magistraţii care au ieşit să protesteze în stradă au făcut-o din disperare pentru că este un atac nemaivăzut asupra independenţei justiţiei, a susţinut marţi preşedintele Iohannis, în cadrul unei dezbateri organizate în marja festivalului de film documentar OneWorld. Şeful statului a mai adăugat că s-a încercat intimidarea magistraţilor, dar că nu s-a reuşit, relatează HotNews.

Întrebat de un reprezentant al comunităţii Declic despre protestele magistraţilor, despre încercările conducerilor unor instanţe de a-i împiedica să protesteze şi dacă el consideră că acestea le vor putea închide gura, preşedintele Iohannis declară:

"Nu vor reuşi, nu se mai reuşeşte de mult în România cu aşa ceva. Vă amintesc doar de momentul 10 august - oameni care au protestat paşnic pentru o Românie mai bună şi o acţiune disproporţionată a instituţiilor statului, care au făcut România de minune. De atunci, în toate rapoartele despre drepturile omului suntem citaţi la capitolul aşa nu".

Şeful statului a mai adăugat că magistraţii au răbdat, au tăcut, iar acum paharul s-a umplut şi au tot respectul şi admiraţia sa pentru că au ieşit să protesteze.

"Bine au făcut că au ieşit şi judecătorii, şi procurorii ca să atragă atenţia că este extrem de grav, este un atac nemaivăzut asupra independenţei justiţiei. Şi faptul că unii cu funcţii de conducere au fost puşi să se declare împotriva acestor proteste, mi se pare irelevant, mai bine tăceau. Deci bine fac magistraţii că au ieşit şi politicienii ar trebui să ia seama la ce se întâmplă. Au ieşit din disperare şi vor să-şi arate această disperare şi noi o înţelegem", a susţinut Iohannis.

Întrebat dacă se încearcă o intimidare a magistraţilor, Iohannis a spus că s-a încercat, dar nu s-a reuşit şi că "ar fi culmea să fie intimidabili magistraţii".

"Eu cred că justiţia este independentă, iar magistraţii sunt oameni foarte serioşi şi foarte bine pregătiţi şi tocmai de aceea o clică politică aflată acum la putere încearcă să îşi subjuge justiţia", a adăugat preşedintele.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne