Iohannis: Acuzaţiile care implică numele lui Băsescu sunt de-a dreptul stupefiante, de o gravitate extraordinară

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, a declarat joi, la Buzău, comentând scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu, că acuzaţiile aduse miercuri seară preşedintelui Traian Băsescu sunt „de o gravitate extraordinară, de-a dreptul stupefiante”.

"Acuzaţiile care implică numele lui Traian Băsescu sunt de-a dreptul stupefiante. Personal, sunt de părere că aceste acuzaţii sunt de o gravitate extraordinară, sunt acuzaţii care merg în zona siguranţei statului. Aceste lucruri nu sunt simple afirmaţii electorale, ci sunt chestiuni de interes de stat şi opinia publică are dreptul să afle ce este acolo. De aceea, instituţiile statului sunt obligate să trateze această chestiune cu maximă urgenţă, cu maximă seriozitate", a declarat Iohannis.

După ce cu o zi în urmă, Antena 3 a difuzat înregistrări video din care reiese că Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, ar fi primit bani pentru a interveni în justiţie în favoarea lui Sandu Anghel (alias Bercea Mondialu) închis pentru tentativă de omor, preşedintele Traian Băsescu a ţinut o scurtă declaraţie de presă în care a subliniat că nu a avut niciodată vreo discuţie cu fratele său cu privire la sprijinirea lui Bercea Mondialu în procesele pe care le avea.

"Aş vrea să vă precizez că niciodată nu am avut cu fratele meu, Mircea Băsescu, vreo discuţie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea", a declarat şeful statului.

Traian Băsescu a adăugat: "Proba că nu a existat o astfel de intervenţie este chiar condamnarea (n.r. lui Anghel Sandu). Din câte ştiu dl Anghel a fost condamnat la ani grei de închisoare şi asta arată, pe de-o parte, că nu a existat o intervenţie, dar dacă ea ar fi putut exista eu fac un apel la poliţişti, judecători, procurori care s-au ocupat de acest caz în cazul în care vreunul a primit vreo intervenţie de la mine sau din partea mea să o spună public, din partea, nu intermediar. Vă garantez că nu a existat o astfel de intervenţie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne