„Baronul” CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi-a plagiat doctoratul

Adrian Duicu, alături de Victor Ponta, care îi transmite toată apreciearea lui.
Adrian Duicu, alături de Victor Ponta, care îi transmite toată apreciearea lui. (Captură Youtube)

Jurnaliştii de la Gândul.info au descoperit că fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, aflat în prezent în arest preventiv pentru trafic de influenţă, şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, aceasta fiind plină de paragrafe preluate de la alţi autori.

În 2006, Adrian Duicu a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare cu lucrarea „Modalităţi de realizare a securităţii europene la începutul mileniului III”. Teza are 166 de pagini şi 57 de surse bibliografice citate. În conformitate cu jurnaliştii de la Gândul.info, concluziile la care a ajuns Duicu în teza lui sunt de fapt copiate integral din traducerea unui interviu acordat de profesorul american Charles Kupchan, fost oficial al administraţiei Clinton.

Duicu a copiat alte părţi importante ale lucrării lui Duicu din surse publice. S-au descoperit paragrafe întregi copiate din Strategia de Securitate Naţională a României, precum şi pasaje copiate dintr-un "Dicţionar de cultură generală", disponibile şi pe site-urile de referate.

De asemenea, Adrian Duicu a inclus chiar şi articole din ziare în lucrarea sa. De exemplu, teza sa conţine traducerea unui articol privind Europa şi parteneriatul Atlantic, publicat în New York Times în 2003, precum şi o analiză publicată în acelaşi an în ziarul Ziua.

„Baronul” de Mehedinţi, zis şi Gioni Gazolină, se află în arest preventiv din 4 aprilie, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Acesta este acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, unde i-ar fi cerut şefului Poliţiei, chestorul Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi. În schimbul avansării, Ştefan Ponea i-a promis lui Duicu că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la Agenţia Naţională de Integritate. În timpul în care şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul lui Duicu, acesta din urmă acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne