Iohannis a folosit o formulă de calcul greşită la conferinţa despre şcoală. Dă vina pe Ministerul Sănătăţii

Klaus Iohannis - presidency.ro
Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi seara, că preşedintele Klaus Iohannis a folosit o formulă de calcul eronată în timpul conferinţei de presă de miercuri în care a discutat despre cele trei scenarii legate de desfăşurarea învăţământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie. Palatul Cotroceni a învinuit Ministerul Sănătăţii pentru eroare.

“Informaţia corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile ‘verde’, ‘galben’ sau ‘roşu’ este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial comunicat de către Preşedintele României”, reiese din comunicatul Administraţiei.

De asemenea, Palatul Cotroceni a mai transmis că metoda de calcul este stabilită de specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi că aceasta nu a fost comunicată corect Administraţiei Prezidenţiale de către Ministerul Sănătăţii.

“Preşedintele României îşi cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, după o întâlnire cu premierul şi mai mulţi miniştri şi secretari de stat, în care s-au purtat discuţii pe tema situaţiei în învăţământ, că noul an şcolar preuniversitar va începe pe 14 septembrie. În plus, şeful statului a adăugat că pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală şi localitate au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi şi în fiecare şcoală se va elabora unul dintre acestea, în funcţie de numărul de bolnavi din localitate.

Astfel, cele trei scenarii, aşa cum au fost prezentate miercuri de preşedintele Iohannis, erau următoarele:

Scenariul verde, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu Covid-19.

Scenariul galben, care înseamnă că între 1 şi 3 persoane au fost detectate în medie zilnică, în ultimele 14 zile.

Scenariul roşu, când în media ultimelor zile au apărut mai mult de 3 bolnavi noi în localitatea respectivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne