Inundaţiile din Nigeria au adus crocodili şi hipopotami în casele oamenilor

Crocodil, rezervaţia Edeni, Africa de Sud
Crocodil, rezervaţia Edeni, Africa de Sud (Cameron Spencer / Getty Images)

Inundaţiile din centrul Nigeriei au adus un val de animale sălbatice şi periculoase, inclusiv crocodili, hipopotami şi şerpi în case şi comunităţi, a raportat BBC.

"Un hipopotam se află acum în casa [mea]," a declarat Wuese Jirake, un rezident al statului Benue, pentru un post de radio. "Sper că atunci când va obosi, va ieşi din casa mea."

Jirake a adăugat: "Dacă există un alt mod prin care se poate rezolva problema, autorităţile trebuie să-l aplice, deoarece asta depăşeşte abilităţile mele."

BBC a raportat că au existat incidente similare şi în alte state afectate de inundaţii.

Abdussalam Muhammad, oficialul responsabil cu gestionarea dezastrelor din regiune, a declarat că animale periculoase sunt prezente în multe case.

"În prezent există crocodili, şerpi şi alte animale periculoase, aduse de inundaţii, în aceste case, astfel încât dacă oamenii se vor întoarce, va fi rău pentru ei şi îşi vor pune viaţa în pericol", a spus el.

Muhammad i-a îndemnat pe cei care au fost afectaţi să aştepte instrucţiuni oficiale după ce inundaţiile se vor potoli.

Cantităţi uriaşe de precipitaţii au dus la inundaţii în ultimele zile, omorând cel puţin 148 de persoane din 21 de state, a declarat Crucea Roşie Nigeriană, potrivit publicaţiei Punch din Nigeria. În jur de 64.000 de oameni au fost forţaţi să rămână fără adăpost, a declarat agenţia.

Senatorul nigerian Bukola Saraki, care conduce comisia de mediu, a declarat pentru publicaţie că prejudiciul a fost şocant, spunând că multe persoane "şi-au părăsit casele din cauza inundaţiilor."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură