Între Republica Moldova şi România ar putea fi eliminate tarifele la roaming

Întâlnirea dintre Pavel Filip şi Dănuţ Andruşca la Chişinău
Întâlnirea dintre Pavel Filip şi Dănuţ Andruşca la Chişinău (gov.md)

Evoluţiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România au fost examinate marţi de prim-ministrul Pavel Filip şi ministrul român al Economiei, Dănuţ Andruşcă, aflat în vizită în Moldova. De asemenea, oficialii au discutat şi despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două ţări, similar cu practica din cadrul UE.

Potrivit Executivului moldovean, accentul principal al proiectelor pentru asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova a fost pus pe realizarea în termene cât mai restrânse a proiectului de prelungire a gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău.

Părţile au vorbit şi despre interconexiunea sistemelor electroenergetice ale celor două state. În acest sens, a fost relevată importanţa dinamizării colaborării cu întreprinderea românească Transelectrica.

Alte proiecte prioritare ar viza eliminarea tarifelor de roaming, construcţia unei autostrăzi, precum şi a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova şi România. Iniţiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei şedinţe comune a Guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe