Întâlnirea din Davos sub presiune. Globalismul pierde teren în lume

Forumul Economic Mondial din Davos
Forumul Economic Mondial din Davos (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

Pe când elitele globale financiare şi politice se întâlnesc în perioada 22-25 ianuarie în Alpii elveţieni la Forumul Economic Mondial, viziunea lor asupra unor relaţii comerciale şi politice tot mai apropiate este atacată, iar prognoza economică este tot mai sumbră, precizează revista Time.

Sistemul politic al Marii Britanii a fost aruncat în haos în timp ce ţara negociază o separare dificilă de Uniunea Europeană.

În mandatul preşedintelui Donald Trump, SUA impune sancţiuni comerciale asupra statelor prietene şi adversare şi guvernul federal american este acum paralizat de o blocare parţială a activităţii acestuia, care i-a determinat pe Trump şi o delegaţie americană de nivel înalt să anuleze călătoria la Davos.

În plus, preşedintele francez Emmanuel Macron pierde tot mai mult în sondaje, pe fondul disputei sale cu mişcarea "vestelor galbene", care au ieşit în stradă pentru a cere salarii mai mari şi pensii corespunzătoare.

Şi, pe lângă toate acestea, mişcările politice naţionaliste capătă tot mai multă putere în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe