Inspectorii ANI verifică averea lui Vosganian

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian (Epoch Times România)

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) s-au autosesizat şi au demarat verificări privind averea senatorului Varujan Vosganian, având suspiciunea că există sume de bani, inclusiv un credit mai vechi, pe care acesta nu le-ar fi trecut în declaraţiile de avere, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Demersul ANI are loc în contextul anchetării lui Varujan Vosganian de către procurorii DIICOT în "Dosarul Romgaz", în care fostul ministru al Economiei este acuzat că a favorizat firma Interagro a controversatului om de afaceri Ioan Niculae.

"Suspiciuni de avere nedeclarată şi fals în declaraţii. Acestea sînt capetele de acuzare pentru care ANI a deschis un dosar pe numele lui Varujan Vosganian. Conform unor surse conexe ANI, suspiciunile inspectorilor de integritate privesc, pe de o parte, posibile sume de bani sau bunuri dobândite de Varujan Vosganian din operaţiuni financiare netransparente şi/sau nedeclarate. În traducere, se bănuieşte că, în spatele lobby-ului făcut de Vosganian pentru ca unele companii să primească preţ subvenţionat la gaze, s-ar ascunde stimulări financiare. Cointeresări. Sau, dacă preferaţi, mită.

Pe de altă parte, inspectorii ANI pot verifica uşor dacă suspiciunea de fals în declaraţii se dovedeşte, pentru această acuzaţie existînd şi probe făcute publice în presă. Revista Kamikaze a publicat o investigaţie care arată că Vosganian a contractat un credit în 2012 care nu apare în nicio declaraţie de avere a fostului liberal", scrie şi juranlistul Cătălin Prisăcariu pe blogul personal.

Procurorii DIICOT care instrumentează dosarul îl acuză pe acesta de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Varujan Vosganian a scăpat însă, din nou, de urmărirea penală în "Dosarul Romgaz", graţie colegilor săi binevoitori din Senat care nu au încuviinţat cererea procurorilor DIICOT în acest sens.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne